Bine aţi venit în Iad! O companie aeriană o să-şi ţină în picioare călătorii, în timpul zborului

01 Sep 2017
Bine aţi venit în Iad! O companie aeriană o să-şi ţină în picioare călătorii, în timpul zborului

Probabil că Omenirea se îndreaptă cu paşi reprezi spre autodistrugere, din moment ce câştigurile băneşti au ajuns să le ia minţile definitiv oamenilor de afaceri. În căutare disperată de câştig, compania aeriană low-cost VivaColombia se gândeşte la un plan cel puţin năstruşnic de a transporta cât mai mulţi pasageri. Ideea este să elimine toate scaunele din avioanele sale şi să-şi ţină pasagerii în picioare, în timpul zborului, scrie independent.co.uk.

Cei de la conducerea companiei aeriene speră că această mişcare va reduce tarifele, permiţându-le astfel să adune cât mai mulţi pasageri pentru fiecare zbor, dându-le posibilitatea şi celor din clasa muncitoare şi celor cu venituri mici să călătorească.

 

Transportatorul columbian a anunţat sătămâna aceasta că a adăugat 50 de avioane Airbus A320 în flotă, pentru a putea profita de piaţa turistică înfloritoare din Columbia. Deocamdată, va înghesui mai multe locuri şi va încerca să reducă preţurile, începând cu 2018.

Fondatorul şi preşedintele companiei, William Shaw, a declarat pentru Miami Herald că VivaColombia se gândeşte serios la un nou tip de transport, cel în care călătorii să stea în picioare. Şi explică de ce: "Sunt oameni care chiar caută variante de a călători în picioare. Noi suntem interesaţi de orice ar putea face călătoria mai puţin costisitoare pentru ei". Adăugând: "Cui îi pasă dacă nu ai un sistem audio-video de distracţie la bordul avionului, în timpul unui zbor de o oră? Cui îi şasă că nu ai podea din marmură sau că nu primeşti alune gratis?".

The Independent precizează că ideea nu este nouă şi că deja de mai mulţi ani companiile aeriene cochetează cu această idee. În 2003, Airbus ar fi venit cu ideea unor "locuri verticale" pentru pasageri.

Şi Ryanair ar fi avut ideea, în 2010. La vremea respectivă, Michael O'Leary, şeful companiei, declara că "dacă e să se prăbuşească avionul, Doamne fereşte, un scaun nu salvează pe nimeni. Nu ai nevoie de scaun în metrolul londonez, de exemplu.

Ryanair also proposed standing areas on its fleet in 2010. At the time boss Michael O’Leary described the standing seats as “bar stools with seatbelts” and expressed doubts that seatbelts were even necessary. “A plane is “just a b----- bus with wings”, he said, “If there ever was a crash on an aircraft, God forbid, a seatbelt won’t save you. You don't need a seatbelt on the London Underground. You don't need a seatbelt on trains which are travelling at 120mph.”

Alte stiri din Bizar

Ultima oră