UE a votat suspendarea pentru încă un an a taxelor vamale la exporturile de produse agricole ucrainene

09 Mai 2023
UE a votat suspendarea pentru încă un an a taxelor vamale la exporturile de produse agricole ucrainene

Deputații europeni au reînnoit măsurile de sprijin pentru comerțul cu Ucraina, scrie un comunicat de presa al Parlamentului European.

Parlamentul european a votat suspendarea taxelor vamale ale UE la exporturile de produse agricole ucrainene pentru încă un an pentru a sprijini economia țării.

Deputații europeni au aprobat marți, cu 537 de voturi pentru, 42 împotrivă și 38 abțineri, o propunere de reînnoire pentru încă un an a suspendării taxelor de import, a taxelor antidumping și a restricțiilor la exporturile ucrainene către Uniunea Europeană, în contextul războiului de agresiune purtat de Rusia care îngreunează capacitatea Ucrainei de a face comerț cu restul lumii.

Suspendarea taxelor vamale se aplică fructelor și legumelor care fac obiectul sistemului prețurilor de intrare, precum și produselor agricole și a produselor agricole prelucrate supuse contingentelor tarifare. 

Produsele industriale nu mai sunt supuse taxelor vamale de la 1 ianuarie 2023, conform Acordului de Asociere UE-Ucraina. Prin urmare, acestea nu sunt incluse în noua propunere.

Potrivit Comisiei, UE este cel mai mare partener comercial al Ucrainei, reprezentând 39,5 % din comerțul său în 2021. Ucraina este cel mai mare partener comercial al Ucrainei. Al 15-lea partener comercial ca mărime, reprezentând aproximativ 1,2% din totalul comerțului UE.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră