Ucraina este pregătită să negocieze pentru a îndeplini cele 11 cereri ale Ungariei privind minoritățile

25 Iun 2024
Ucraina este pregătită să negocieze pentru a îndeplini cele 11 cereri ale Ungariei privind minoritățile

Olga Sztefanisina, viceprim-ministrul Ucrainei responsabil cu integrarea europeană și euro-atlantică, șefa delegației ucrainene la negocierile de aderare la Uniunea Europeană, a confirmat că Ucraina este pregătită să negocieze îndeplinirea celor 11 cereri ale Ungariei pentru protecția drepturilor minorităților naționale, scrie presa maghiară Telex

Stefanisina a spus că Ucraina și-a confirmat în repetate rânduri hotărârea de a menține bune relații cu vecinii săi, în special în chestiunile legate de protecția drepturilor minorităților naționale.

„Ne angajăm sincer să rezolvăm și, pe baza acesteia, să implementăm pe deplin cele 11 probleme ridicate în special de partea maghiară, întărirea protecției drepturilor minorităților naționale, precum și a negocierilor bilaterale cu Ungaria”, a adăugat el.

În timpul vizitei sale la Ungvár de la sfârșitul lunii ianuarie, ministrul de externe Péter Szijártó a înmânat părții ucrainene lista cu 11 cereri care garantează drepturile minorității naționale maghiare din Ucraina. Aceste cereri au fost incluse în cadrul de negocieri pentru aderarea Ucrainei la UE, care a fost aprobat în final pe 21 iunie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră