Tucker Carlson: Putin este gata de compromis pentru a pune capăt războiului din Ucraina

13 Feb 2024
Tucker Carlson: Putin este gata de compromis pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Tucker Carlson a declarat luni că consideră că președintele rus Vladimir Putin este gata să facă un compromis pentru a pune capăt războiului din Ucraina, scrie Newsweek

Carlson, care a atras atenția internațională pentru un interviu înregistrat cu Putin, difuzat joi, a făcut acest comentariu în timpul unei discuții de la Summitul Guvernului Mondial din Dubai.

Când s-a întâlnit cu Carlson săptămâna trecută, Putin a încercat să justifice invazia Ucrainei din 24 februarie 2022. El a acuzat, de asemenea, Occidentul că a făcut presiuni pe Kiev să iasă din negațiile anterioare și a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenska refuzat de atunci să discute despre pace.

Întrebat de jurnalistul egiptean Emad Eldin Adeeb la summit-ul de la Dubai dacă consideră că Putin este dispus să facă compromisuri pentru a pune capăt războiului, Carlson a răspuns: „Desigur. Liderii oricărei țări de pe această planetă, cu excepția, poate, a Statelor Unite în perioada unipolară, sunt forțați de natura locurilor de muncă lor să facă compromisuri. Asta este diplomația. Și el [Putin] se numără printre acei [lideri dispuși să facă compromisuri]".

Cu toate acestea, Carlson a spus că consideră că Putin ar putea fi mai puțin dispus să facă compromisuri pe măsură ce conflictul continuă.

"Poziția lui se întărește în mod clar. Rusia a fost respinsă de Occident", a spus el. "Putin vrea să iasă din acest război. El nu va deveni mai deschis la negocieri cu cât asta va dura mai mult."

Carlson a adăugat că a avut o conversație separată cu Putin, care nu a făcut parte din interviul înregistrat, dar nu a dezvăluit natura discuției.

Un domeniu în care Carlson a spus că nu crede că Rusia ar fi dispusă să cedeze în timpul potențialelor negații de pace cu Ucraina este subiectul Crimeei.

Putin a invadat și anexat Peninsula Crimeea în 2014, iar Zelensky a promis frecvent că revendicarea teritoriului ca parte a Ucrainei este unul dintre obiectivele sale în conflictul actual.

„Am auzit – personal – oficiali guvernamentali americani spunând: „Ei bine, va trebui doar să returnăm Crimeea în Ucraina”, a spus Carlson. „Ei bine, nu trebuie să fii un expert în Rusia – asta nu se va întâmpla în afara unui război nuclear. Asta e o nebunie, de fapt. Așa că chiar și să spui așa ceva dezvăluie că ești un copil, nu înțelegi zona deloc și nu ai nicio idee reală a ceea ce este posibil.

„Atâta timp cât liderii noștri – și nu pur și simplu din SUA, ci din NATO și mă refer cu adevărat la Germania – nu își fac timp să învețe despre ce este posibil, nu vom ajunge nicăieri”.

Tucker Carlson respinge afirmațiile despre asasinatele din Rusia lui Putin: „Fiecare lider ucide”

Tucker Carlson și-a apărat decizia de a nu îl interoga președintele rus Vladimir Putin cu privire la acuzațiile conform cărora Kremlinul a ordonat asasinarea dizidenților politici.

"Fiecare lider ucide oameni. Unii ucid mai mult decât alții", a spus fosta gazdă Fox News citat de Newsweek.

Jurnalistul egiptean Emad el-Din Adeeb l-a întrebat pe Carlson de ce nu l-a întrebat pe Putin despre figura de opoziție rusă Alexei Navalny care se afla în închisoare, despre presupusele asasinate politice sau despre restricțiile din viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia .

„Nu am vorbit despre lucrurile despre care vorbesc orice alte mass -media americane”, a spus Carlson.

După ce Adeeb a insistat și mai mult, Carlson a adăugat: „Pentru că acestea sunt acoperite și pentru că mi-am petrecut viața vorbind cu oameni care conduc țări din diferite țări și am ajuns la următoarele concluzii: că fiecare lider ucide oameni, inclusiv liderul meu.

"Fiecare lider ucide oameni. Unii ucid mai mult decât alții. Conducerea necesită uciderea oamenilor. Îmi pare rău, de aceea nu aș vrea să fiu lider", a spus el.

Carlson a abordat apoi ceea ce el a numit „restricție de presă” în presa americană. În aprilie 2023, a fost înlăturat de la Fox News, unde fusese una dintre vedetele de top ale postului.

„Această restricție de presă este universală în Statele Unite”, a spus el. „Știu pentru că am trăit acest lucru. Întreabă-l pe fostul meu angajator – am avut multe locuri de muncă. Și am făcut asta de 34 de ani și știu cum funcționează, și există mai multă cenzură în Rusia decât este în Statele Unite, dar există multă și în Statele Unite.”

" Moscova este „un oraș mult mai frumos și mai sigur” decât orice oraș american"

 „Ce a fost șocant pentru mine este orașul Moscova, unde nu am fost niciodată. Cel mai mare oraș din Europa, 13 milioane de locuitori." a mai spus Tucker Carlson citat de DailyMail

„Este mult mai frumos decât orice oraș din țara mea. N-am avut nici o idee. Este mult mai curat, mai sigur și mai frumos din punct de vedere estetic. Arhitectura, mâncarea și serviciile sale decât în ​​orice oraș din Statele Unite. Și asta nu este ideologic. "

„Cum s-a întâmplat asta?” a întrebat el

Carlson a început să compare metroul din New York cu părțile din capitala Rusiei pe care le-a văzut. 

 „Dacă nu poți folosi metroul, pe care mulți oameni îl subliniază în legătură cu New York, pentru că acolo este prea periculos, atunci începi să te întrebi care este scopul conducerii”. 

Summit-ul guvernelor mondiale este un eveniment anual desfășurat în Emiratele Arabe Unite - care reunește lideri guvernamentali din mai multe țări pentru a discuta o serie de subiecte despre lumea noastră modernă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră