S-a dus şi ăsta! Principalul consilier economic al lui Trump a demisionat din funcție

07 Mar 2018
S-a dus şi ăsta! Principalul consilier economic al lui Trump a demisionat din funcție

Încă o demisie din echipa lui Donald Trump! De data aceasta, este vorba despre principalul consilier economic al lui Trump.

Demisia lui Gary Cohn, fost director al băncii Goldman Sachs și un susținător al comerțului liber, vine la doar câteva zile după decizia lui Trump de a impune taxe vamale importurilor de aluminiu și oțel. Cohn s-a opus tendinţelor protecţioniste din cadrul Administraţiei SUA.

Potrivit presei americane, Cohn a apreciat că barierele protecţioniste anunţate de preşedintele SUA vor fi urmate de retorsiuni care vor lovi alte ramuri ale industriei americane.

În cele din urmă, a prevalat opinia altor apropiaţi ai lui Trump, care au considerat că este mai importantă onorarea promisiunilor acestuia din campania electorală, în urma cărora republicanii au atras multe voturi din rândul angajaţilor din industrie.

Gary Cohn, veteran al Wall Street, fost bancher la Goldman Sachs şi arhitect al reformei fiscale din 2017, nu este primul demisionar dintr-o poziţie-cheie la Casa Albă.

În august anul trecut, din echipa lui Trump a plecat Steve Bannon, consilier răspunzător de strategia preşedinţiei.

În februarie anul acesta, au demisionat Rob Porter, şeful de personal al administraţiei prezidenţiale, şi Hope Hicks, directoare de comunicare, una dintre cele mai vechi colaboratoare ale lui Donald Trump.

Ca răspuns la suprataxarea pe oţel şi aluminiu, Uniunea Europeană se pregăteşte să impună taxe de salvgardare în valoare de 25% la produse americane simbol, Harley-Davidson sau Levi' s.

Dar ar putea fi vizate şi alte bunuri americane precum whisky şi cereale pe care statele europene le importă acum de peste ocean, potrivit unui document obţinut de Bloomberg. Şi e vorba de bani mulţi.

Valoarea totală a importurilor americane care vor fi afectate de noile tarife se ridică la 2,8 miliarde de euro. Dar Donald Trump nu pare să dea înapoi. Chiar plusează - spunea, anterior informaţiilor venite de la Bruxelles, că dacă Europa face asta atunci va taxa importul de maşini. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră