Trump își mărește avantajul în sondaje după dezbaterea cu Biden

04 Iul 2024
Trump își mărește avantajul în sondaje după dezbaterea cu Biden

Donald Trump este înaintea președintelui Biden cu șase puncte procentuale într-un nou sondaj național. În general, 74% dintre alegători îl consideră pe  Biden ca fiind prea bătrân pentru acest post, o creștere de la dezbaterea cu donald Trump, scrie New York Times

Președintele lui Donald J. Trump în cursa prezidențială din 2024 s-a lărgit după performanța în dezbatere a președintelui Biden de săptămâna trecută, deoarece îngrijorările că Biden este prea bătrân pentru a guverna efectiv au crescut la noi cote în rândul democraților și alegătorilor independenți a arătat un nou sondaj de la New York Times și Colegiul Siena

Trump îl conduce acum pe Biden cu 49% la 43% în rândul alegătorilor probabili la nivel național, o crester de trei puncte către republican în doar o săptămână dupa dezbatere. Este cel mai mare avans pe care l-a înregistrat Trump într-un sondaj Times/Siena din 2015. Trump conduce chiar mai mult în rândul alegătorilor înregistrați, de la 49% la 41%.

Îndoielile cu privire la vârsta și acuitatea lui Biden sunt larg răspândite și cresc. Majoritatea fiecărui grup demografic, geografic și ideologic din sondaj – inclusiv alegătorii de culoare și cei care au spus că vor vota în continuare pentru el – consideră că Biden, în vârstă de 81 de ani, este prea în vârstă pentru a fi eficient.

În general, 74% dintre alegători îl consideră prea bătrân pentru acest post, în creștere cu cinci puncte procentuale de la dezbatere. Preocupările cu privire la vârsta luiBiden au crescut cu opt puncte procentuale în rândul democraților în săptămâna de la dezbatere, la 59 la sută. Ponderea alegătorilor independenți care au spus că se simt așa a crescut la 79 la sută, aproape egal cu viziunea republicană despre președinte.

Sondajul oferă dovezi empirice timpurii despre ceea ce mulți democrați s-au temut: că performanța lui Biden în dezbateri i-a pus în pericol și mai mult șansele împotriva lui Trump în această toamnă. Unii donatori democrați ridică întrebări cu privire la starea de sanatate a lui Biden în urma luptei sale de a-și termina gândurile sau de a-și articula o viziune în timpul dezbaterii și îi cer lui Biden să demonstreze unui public sceptic că este capabil să servească până când va ajunge la 86 de ani.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră