Tom Hanks intervine în dezbaterea despre cenzură: „Lasă-mă să decid de ce să mă simt jignit”

11 Mai 2023
Tom Hanks intervine în dezbaterea despre cenzură: „Lasă-mă să decid de ce să mă simt jignit”

Romanul de debut al lui Tom Hanks atrage atenția asupra industriei cinematografice și a comportamentului său pe platourile de filmare. El și-a exprimat părerea pentru BBC că fiecare ar trebui să poată decide ce simte că este și nu este ofensator, mai degrabă decât să i se spună ce să gândească.

Tom Hanks spune că și-a scris primul roman ca o „eliberare de presiunea nesfârșită” de a face filme. Câștigătorul de două ori Oscar publică The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece, inspirat de propria sa carieră pe ecran.

Uneori trebuie doar să ai un alt motiv pentru a-ți stârni imaginația”, explică el.Hanks, în vârstă de 66 de ani, spune că a scris „întotdeauna” „într-o formă sau alta”. Colecția sa de povestiri, Uncommon Type, a fost publicată în 2017 și s-a vândut în peste 234.000 de exemplare în Marea Britanie.

Romanul său este despre realizarea unui film de acțiune cu supereroi în valoare de mai multe milioane de dolari și prezintă o distribuție de personaje, inclusiv un regizor excentric și un actor bărbat capricios care întrerupe și întârzie filmările.

Așa că este o recunoaștere surprinzătoare când vocea amabilă a lui Woody din Toy Story mărturisește: „Am tras fiecare dintre acele momente de comportament de pe un platou. „Nu toată lumea se simte cel mai bine în fiecare zi pe un platou de film”, continuă el.

Actorul-scriitor consideră, de asemenea, că este inutil să se puna o notă explicativă pe cărțile clasice pentru publicul modern.

Romanele lui Ian Fleming și Agatha Christie au fost actualizate, iar editorul lui Hanks, Penguin Random House, a modificat munca lui Roald Dahl și PG Wodehouse, ca parte a unui efort de a elimina limbajul potențial ofensator.

„Sunt de părere că aici suntem cu toții adulți. Să avem încredere în propriile noastre sensibilități, în loc să decidem pe cineva de ce ne poate sau nu să fim jigniți”, insistă Hanks. ": „Lasă-mă să decid ce mă jignește și ce nu ma jignește.

Aș fi impotriva citirii oricărei cărți din orice epoca care spune "textul este modificat datorita sensibilitaților"

Alte stiri din Externe

Ultima oră