„Sunt încă în formă bună”: Biden promite că va continua într-un interviu pentru ABC

06 Iul 2024
„Sunt încă în formă bună”: Biden promite că va continua într-un interviu pentru ABC

George Stephanopoulos de la ABC News l-a presat pe președintele american să spună dacă are nevoie de un test cognițivsale și de ce nu a fost suficient de pregătit pentru a dezbate Donald Trump, scrie Politico

Președintele Joe Biden a negat vineri că are nevoie de un test cognitiv și a atribuit în mod repetat performanța sa slabă la dezbateri unei „nopti proaste”, în timp ce dat un argument plin de viață, dar confuz pentru a rămâne candidatul Partidului Democrat.

În primul său interviu de lungă durată de la dezbaterea de săptămâna trecută, Biden și-a asumat întreaga responsabilitate pentru performanța sa, dar nu a oferit o explicație clară pentru ceea ce alți democrați își fac grijile este declinul legat de vârstă și a părut că nu vrea să recunoască că îl urmează pe Trump în sondaje. .

În interviul de 22 de minute pentru ABC News, despre care George Stephanopoulos a spus că nu a fost editat, Biden a indicat în mod repetat că nu are nevoie de un examen cognitiv, argumentând că el munceste  „în fiecare zi” ca președinte și că medicii săi nu au avut niciodată a indicat că are nevoie de unul. El a negat, de asemenea, orice fragilitate crescută de la campania din 2020.

Biden dă vina pe o „răceala foarte rea” pentru performanța slabă a dezbaterilor

„Pot alerga 100m în 10 secunde? Nu”, a spus Biden. „Dar încă sunt într-o formă bună.”

Democrații au urmărit îndeaproape performanța lui Biden în interviul fără scenariu pentru a indica faptul că are forța mentală de a candida la președinție, cu atât mai puțin să finalizeze un al doilea mandat în funcție.

Dar au existat câteva momente în interviu în care Biden a schimbat brusc subiectele cu un „oricum” și uneori și-a coborât vocea substanțial. Într-un răspuns, el a început să explice cum s-a pregătit pentru dezbatere cu foarte multe detalii, dar s-a pierdut vorbind despre sondaje, cele 28  minciuni ale lui Donald Trump și a încheiat spunând că „nu este vina altcuiva”.

Având în vedere că aliații lui Biden cer o demonstrație de putere pentru a-și păstra sprijinul și a lăsa deoparte grijile legate de capacitatea lui Biden de a-l învinge pe Trump în noiembrie, este puțin probabil ca interviul de vineri să facă acest lucru. O mână de democrați aleși i-au cerut deja în mod public lui Biden să se retragă sau să ia în considerare să facă acest lucru. Chiar și mai mulți își exprimă îngrijorări în mod privat și au spus în mod deschis că Biden trebuie să aibă rezultate bune în acest tip de cadru pentru a-și consolida încrederea.

„Nimic suficient de bun pentru a scutura problema dezbaterii și a opri sângerarea și, din păcate, câteva puncte de confuzie și neliniște care au întărit narațiunea proastă”, a spus un democrat sceptic al Camerei, care l-a lăudat pe Biden drept un „lider legendar” care este „orb încăpățânat”. ” la realitatea acestei campanii.

Totuși, campania lui Biden a anunțat o rafală de călătorii în iulie pentru a forța un mesaj de impuls. În urma unui miting din Madison, Wisconsin, vineri mai devreme, el va face opriri de campanie în Pennsylvania duminică. Săptămâna viitoare se va întoarce la Washington pentru a găzdui lideri internaționali pentru Summitul NATO.

Cu Stephanopoulos, Biden a evitat discuțiile ulterioare despre vârsta și acuitatea sa mentală, orientându-se către realizările, politica și caracterul său legislativ, inclusiv o nouă linie de atac împotriva lui Trump, în urma condamnării penale a fostului președinte și a hotărârii Curții Supreme din această săptămână care stabilește imunitatea de urmărire penală pentru o persoană. actele oficiale ale președintelui.

Cu toate acestea, interviul a oferit un nou aliment pentru grijile democraților, dincolo de problemele legate de vârstă. Când a fost întrebat cum s-ar simți Biden în ianuarie dacă Trump ar fi reales, Biden nu a citat discursul său de campanie despre parada oribilelor democrați pe care o prevăd dacă Trump se întoarce la Biroul Oval. În schimb, Biden a spus doar că se va consola dacă știe că a făcut tot posibilul.

„Atâta timp cât am dat totul și am făcut o treabă cât de bună știu că pot face, despre asta este vorba”, a spus el.

Biden a recunoscut că „unii” democrați ar putea să-l dorească iesit din cursă, dar a refuzat să intre în discuții despre un potențial scenariu în care democrații îl împing: „Nu se va întâmpla”.

„Dacă Domnul Atotputernic s-ar coborî și ar spune: "Joe, ieși din cursă", aș ieși din cursă”, a spus el. „Domnul Atotputernicului nu se coboară.”

Întrebat despre rapoartele conform cărora senatorul democrat Mark Warner adună senatori pentru a discuta despre viabilitatea politică a lui Biden, Biden a respins acuzatia și a făcut referire la flirtul lui Warner cu o campanie prezidențială în 2008, în același an cu cea de-a doua ofertă a lui Biden pentru Casa Albă.

În ceea ce poate fi un moment alarmant pentru alți democrați, Biden a refuzat să recunoască că este în urma lui Trump și a comparat panica dintre democrați de astăzi cu teama în 2020 că Biden ar pierde în fața lui Trump.

„Ați văzut vreodată un grup la timp când aleșii care candidează pentru o funcție nu sunt puțin îngrijorați? Ai văzut asta vreodată? Nu am”, a spus Biden. „Același lucru s-a întâmplat în 2020.”

Biden a contestat, de asemenea, cotele sale scăzute de aprobare și a refuzat sugestiile că alți democrați – precum vicepreședintele Kamala Harris – ar putea acum să aibă o șansă mai bună să-l învingă pe Trump.

Alte stiri din Externe

Ultima oră