Statuia unui negustor de sclavi din Anglia a fost dărâmată și aruncată în râu

08 Iun 2020 | scris de A.V.
Statuia unui negustor de sclavi din Anglia a fost dărâmată și aruncată în râu

Statuia unui negustor de sclavi din Bristol de acum trei secole, Edward Colston, a fost dărâmată duminică, în timpul protestelor antirarism din Anglia, relatează BBC.

Statuia de bronz ridicată în 1895 pe o stradă care îi poartă numele a fost smulsă de pe piedestal cu ajutorul unor corzi.

Ulterior, unul dintre manifestanţi s-a fotografiat cu un genunchi pe gâtul statuii, reproducând gestul poliţistului alb care l-a asfixiat pe George Floyd.

"Acest om a fost un negustor de sclavi. A fost generos cu Bristolul, dar pe seama sclavagismului şi acest lucru este absolut abject. Este o insultă la adresa cetăţenilor din Bristol", a comentat John McAllister, un manifestant în vârstă de 71 de ani, citat de Press Association, potrivit Agerpres.

Colston a fost membru al Companiei Royal African Company, care a transportat aproximativ 80.000 bărbați, femei și copii din Africa în Americi, potrivit BBC.

 

BBC Radio Bristol✔@bbcrb

statue of Edward Colston has been pulled down and pushed into the harbour during the march

Videoclip încorporat

68,7 K

17:57 - 7 iun. 2020 · Bristol, England

Informații despre Reclamele Twitter și confidențialitate

Statuia, care face de mai mulţi ani obiectul unor controverse, a fost târâtă prin oraşul-port şi stropită cu vopsea roşie pentru a fi într-un final aruncată în râul Avon.

Alte stiri din Externe

Ultima oră