Protestele din SUA au provocat o răspândire a virusului și mai mare

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Protestele din SUA au provocat o răspândire a virusului și mai mare

Conform datelor furnizate de Committe to Protect Medicare pe baza localizării unor protestatari, pandemia de coronavirus a ajuns și în orașe sau zone care nu fuseseră lovite de primul val al infectărilor, precizează The Guardian.

Comitetul independent creat pentru a proteja sistemul medical din Statele Unite ale Americii a studiat traseul protestatarilor pe baza informațiilor publice oferite de diverse aplicații. Au putut observa că o parte dintre americanii care au participat la mitinguri împotriva politicii restrictive și a blocajelor economice au călătorit zeci și sute de kilometri pentru a-și exprima nemulțumirea.

Au fost interpretare datele furnizate cu caracter anonim în lunile aprilie și mai în 5 state: Michigan, Wisconsin, Illinois, Colorado și Florida.

Protestatarii au călătorit și în afara granițelor statelor conform datelor de localizare furnizate pe o perioadă de două zile după încheierea mitingurilor.

Un grafic al călătoriilor din Lansing, Michigan unde a avut loc un protest violent, iar oamenii au fost blocați de membrii poliției pentru a nu pătrunde în clădirea capitolului guvernatorului Gretchen Witmer, au demonstrat că mulți au depășit granițele statului atunci când s-au reîntors acasă. O singură persoană a călătorit aproape 400 de kilometri, alții au ajuns până în orașe care nu au raportat cazuri pozitive de la declanșarea pandemiei.

Analiza preliminară a datelor a demonstrat că în urma protestelor din Denver, americanii au circulat în 5 state vecine: Wyoming, Nebraska, Oklahoma, New York și Utah.

Un caz șocant a apărut în urma protestelor din Carolina de Nord când liderul protestelor a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. În ciuda rezultatului testelor, acesta a declarat că va continua să ia parte la toate mitingurile menite să determine guvernul să redeschidă țara.

Rob Davidson, directorul executiv al Commnitte to Protect Medicare a declarat că este extrem de dificil să poți analiza legătura dintre proteste, oamenii care iau parte la ele și potențiale cazuri de infectare. ”Comportamentul americanilor care protestează este de condamnat și va duce la creșterea riscului contaminării. Putem observa cu ușurință că oamenii se împrăștie în absolut toate statele după ce se adună în număr foarte mare și intră în contact fizic cu oameni potențial infectați”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră