Statele Unite aprobă un nou test de coronavirus, care permite prelevarea mostrelor acasă

17 Mai 2020 | scris de I.D.
Statele Unite aprobă un nou test de coronavirus, care permite prelevarea mostrelor acasă

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a anunţat, sâmbătă după-amiază, aprobarea în procedură de urgenţă pentru un nou test de coronavirus care permite recoltarea mostrelor acasă, informează cotidianul The New York Times.

Noile kituri, produse de firma Everlywell şi disponibile doar prin prescripţie medicală, le permit persoanelor să facă acasă prelevarea mostrelor nazale şi trimiterea la un laborator pentru diagnosticare.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) acordase prima aprobare pentru teste efectuate acasă în aprilie şi a autorizat alte două teste în afară de Everlywell. Unul dintre acestea, produs de LabCorp, permite colectarea nazală acasă şi trimiterea la un laborator. Celălalt, dezvoltat de Universitatea Rutgers, numit RUDCR Infinite Biologics, permite colectarea mostrelor de salivă pentru analiză.

FDA a exprimat speranţa că disponibilitatea unui nou kit va creşte şansele de testare la nivel naţional, reducând riscurile contactelor cu personalul medical.

Unii experţi avertizează că testele efectuate acasă au limite precum intervalul mai lung între colectare şi diagnosticare.

În Statele Unite se înregistrează 1,45 de milioane de cazuri de coronavirus şi 88.211 decese.

La nivel mondial au fost raportate până acum 4,59 milioane de cazuri de coronavirus şi 310.010 decese, conform datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins.

Alte stiri din Externe

Ultima oră