Imagini de la PRIMUL MARȘ GAY din istorie. Românii s-au "trezit" 35 de ani mai târziu (VIDEO)

21 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Imagini de la PRIMUL MARȘ GAY din istorie. Românii s-au

Parada a fost aproape blocată de primarul de atunci al Capitalei, Adriean Videanu, însă Monica Macovei, atunci ministru al Justiţiei, şi Traian Băsescu, preşedinte în funcţie, au ieşit public şi au făcut presiuni pentru aprobarea Marşului Diversităţii.

“Niciunde în lumea civilizată o astfel de manifestare nu se mai respinge. Codul Penal a fost modificat lăsând libertatea de opţiune fiecărui om. Fiecare o face cum îi place”, declara atunci Băsescu.

GayFest a fost pusă la cale de ACCEPT, prima organizație neguvernamentală din România care apără și promovează drepturile LGBT la nivel național.

Urmăriți mai jos imagini de la prima paradă gay din România:

46 de ani de la primul marș gay

Primul marș din istoria minorităților sexuale a avut loc în SUA, în anul 1970.

În iunie 1969, s-a produs o revoltă a minorității gay împotriva autorităților. Homosexualii din barul Stonewall, din suburbia new-york-eză Greenwich Village, au răspuns pentru prima dată violent la abuzurile forțelor de ordine. Un an mai târziu, militanții gay din New York au organizat un marș pentru comemorarea evenimentului.

Ulterior, fenomenul s-a generalizat, astfel că, în prezent, acest gen de manifestații sunt un fapt obișnuit în marile orașe din Uniunea Europeană și SUA.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră