Soldații ucraineni sunt supărați din cauza nepregătirii pentru a contracara ofensiva rusă la Harkov

13 Mai 2024
Soldații ucraineni sunt supărați din cauza nepregătirii pentru a contracara ofensiva rusă la Harkov

Moscova intensifică atacurile în jurul Harkovului, al doilea oraș al Ucrainei, profitând de superioritatea sa numerică. Deși această ofensivă nu este o surpriză, ea provoacă totuși controverse în cadrul forțelor ucrainene, scrie Le Monde

Denis Yaroslavsky, un soldat ucrainean din batalionul 1 mixt al brigăzii 57 care luptă la Vovcensk, a raportat duminică pe pagina sa de Facebook că „luptele în oraș au început și o încercare de încercuire este în desfășurare. Spun asta pentru că putem muri și nimeni nu va ști adevărul

Militarul protestează împotriva lipsei de fortificații adecvate și a minelor defensive în sector, semn de nepregătire și corupție.

O sursă de la Le Monde, care luptă tot la Vovtchansk într-o altă unitate, confirmă, consternată, că „apărarea lui Vovtchansk nu a fost pregătită” și că „nu sunt în zonă mijloacele necesare pentru a bloca ofensiva, în timp ce rușii desfășoară din ce în ce mai multe forțe în fața noastră.”

Emmanuel Grynszpan, trimis special la Vovchansk, relatează în articolul de mai jos problemele și atmosfera din jurul acestei ofensive rusești.

Alte stiri din Externe

Ultima oră