Slovacii au „probleme mai mari” decât relațiile cu Ucraina, potrivit lui Robert Fico

01 Oct 2023
Slovacii au „probleme mai mari” decât relațiile cu Ucraina, potrivit lui Robert Fico

Fostul premier slovac Robert Fico, al cărui partid Smer-SD a câștigat alegerile parlamentare de sâmbătă facând campanie pe angajamentul de a pune capăt ajutorului militar acordat Ucrainei, a declarat duminică că țara sa are „probleme mai mari” decât ajutorul acordat Ucrainei, scrie RTBF

"Credem că Ucraina este o tragedie uriașă pentru toată lumea. Dacă Smer are sarcina de a forma un cabinet... vom face tot posibilul pentru a purta discuții de pace cât mai curând posibil", a spus Fico jurnaliştilor .

Analiştii spun că un guvern Fico ar putea schimba radical politica externă a Slovaciei, astfel încât să semene cu cea a premierului ungar Viktor Orban.

Fico, în vârstă de 59 de ani, a promis că Slovacia nu va trimite „un singur glonț de muniție” în Ucraina și a cerut relații mai bune cu Rusia.

Însuși Orban l-a felicitat pe dl Fico pe X, fostul Twitter, „ pentru victoria sa incontestabilă la alegerile parlamentare slovace ”. Întotdeauna este bine să lucrezi cu un patriot. Aştept cu nerăbdare! " a subliniat Orban.

Cu toate acestea, Fico a spus că direcția de politică externă a Slovaciei nu se va schimba, pentru că „suntem în mod natural membri ai UE”. Acest lucru evident nu înseamnă că nu pot critica lucrurile care nu îmi plac în cadrul UE ”, a clarificat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră