Şeful spionajului german, demis din funcţie

19 Sep 2018
Şeful spionajului german, demis din funcţie

Puternic criticat pentru că a minimalizat gravitatea incidentelor de extremă-dreapta de la Chemnitz, şeful Agenţiei pentru Apărarea Constituţiei, Hans-Georg Maassen, a fost demis de Cabinetul Angelei Merkel, anunţă Die Zeit.

Agenţia pentru Apărarea Constituţiei (BfV) se ocupă de garantarea ordinii democratice în Germania.

Angelei Merkel.Anunţul a fost făcut de serviciul de presă al Guvernului, care a precizat însă că Maassen a fost numit secretar de stat la Ministerul de Interne.

"Funcţiile preşedintelui Agenţiei pentru Apărarea Constituţiei vor fi reatribuite. Domnul Maassen va fi secretar de stat la Ministerul de Interne", a anunţat serviciul de presă, printr-un comunicat difuzat la încheierea unei întâlniri între cancelara Angela Merkel şi partenerii de coaliţie.

Maassen s-a aflat sub tirul criticilor după ce a pus sub semnul îndoielii, fără a aduce probe, autenticitatea unei înregistrări video difuzate de presa germană. Imaginile prezentau agresiuni rasiste în timpul unei manifestaţii la Chemnitz, în estul ţării.

La 26 august, un locuitor din Chemnitz, în vârstă de 35 de ani, a murit în urma înjunghierii. Potrivit autorităţilor locale, printre participanţii la incidentul care a dus la moartea germanului s-ar fi numărat migranţi din Siria şi din Irak. Doi dintre ei au fost arestaţi, un alt irakian este dat în urmărire. Acest incident a provocat o serie de manifestaţii şi violenţe la Chemnitz.
 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră