Rusia spune că a interceptat două avioane NATO deasupra Mării Baltice

15 Mai 2023
Rusia spune că a interceptat două avioane NATO deasupra Mării Baltice

Rusia a declarat luni că a decolat unul dintre avioanele sale de război pentru a întâlni două avioane militare, francez și german, deasupra Mării Baltice, avioane pe care le acuză că ar fi vrut să „încălce granița” rusă, scrie Le Figaro

„După ce aeronava militară străină s-a întors de la granița de stat rusă, aeronava de luptă rusă s-a întors în siguranță pe aerodrom”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Potrivit ministerului, cele două dispozitive în cauză sunt un avion de patrulare P-3C Orion din marina germană și un dispozitiv de supraveghere antisubmarin Atlantique 2 din marina franceză. 

Granița cu Rusia nu a fost încălcată, a spus el.

Exercițiul NATO al aeronavei de patrulare maritimă Atlantique 2 a avut loc „cu respectarea dreptului internațional”, a asigurat personalul francez.

Solicitat de Le Monde , statul major francez a confirmat luni că, „în cadrul unui exercițiu NATO, un avion de luptă rus Su-27 a interacționat astăzi cu o patrulă maritimă Atlantic 2 [ATL 2] în largul țărilor baltice" . Potrivit personalului, „această abordare a avut loc în spațiul aerian internațional deasupra Mării Baltice și a rămas profesionistă și controlată” .

„ATL 2 și-a continuat zborul în conformitate cu programul planificat și în conformitate cu legislația internațională, înainte de a se îndrepta către baza sa ”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră