Rusia: Șefa unui spital pentru pacienți cu coronavirus a căzut de la etajul 5 după o ceartă cu autoritățile

27 Apr 2020 | scris de I.D.
Rusia: Șefa unui spital pentru pacienți cu coronavirus a căzut de la etajul 5 după o ceartă cu autoritățile Galerie foto (2)

Șefa unui spital siberian transformat în unitate pentru pacienții cu coronavirus este în stare critică în urma unei căderi de la o fereastră de la etajul 5, după o discuție cu autoritățile sanitare, potrivit ziarelor locale, citate de Moscow Times.

Yelena Nepomnyashchaya, 47 de ani, a căzut de la o fereastră de la etajul 5 al spitalului Regional pentru Veterani de Război Krasnoiarsk după o convorbire cu șeful departamentului regional al sănătății, potrivit televiziunii TVK.

Nepomnyashchaya s-ar fi opus transformării a încă unei clădiri a spitalului într-o unitate pentru 80 de pacienți cu Covid-19 din cauza penuriei de echipamente de protecție și a lipsei de instruire în rândul personalului medical, potrivit unei surse a TVK.

”Poate, în aceste circumstanțe, femeia a comis un act disperat”, a spus sursa.

Regiunea Krasnoiarsk, aflată la 4.000 de kilometri est de Moscova, este printre cele mai afectate 20 de teritorii rusești, cu 527 de cazuri și cinci decese.

O sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru Novaya Gazeta că ancheta este încă în desfășurare, dar datele preliminare nu arată că s-ar fi comis vreo infracțiune.

Incidentul în care a fost implicată Nepomnyashchaya vine în contextul unei serii de decese suspecte de jurnaliști care au murit căzând de la ferestre în ultimii ani, amintește Moscow Times.

Alte stiri din Externe

Ultima oră