Rusia: prezența lui Zelensky la summitul G7 îl transformă într-un „spectacol de propagandă”

21 Mai 2023
Rusia: prezența lui Zelensky la summitul G7 îl transformă într-un „spectacol de propagandă”

Rusia a declarat duminică că prezența președintelui ucrainean la G7 a făcut din acest summit un „spectacol de propagandă” , care a transmis mesaje „antiruse” și „antichineze”, scrie Le Monde .

 „Liderii G7 l-au invitat pe liderul regimului de la Kiev pe care îl controlează la întâlnirea lor și au transformat evenimentul de la Hiroshima într-un spectacol de propagandă ”, a declarat ministerul rus de externe într-un comunicat.

„Întâlnirea la vârf a așa-numitului Grup celor Șapte s-a încheiat la Hiroshima, Japonia. Principalul său rezultat este un set de declarații pline cu pasaje odioase cu caracter anti-rus, dar și anti-chinez. Țările G-7 nu ezită să cocheteze cu statele non-occidentale pentru a le atrage de partea, pentru a nu permite dezvoltarea legăturilor cu Rusia și China”, a spus misiunea diplomatică într-un comunicat publicat duminică, conform agentiei TASS

„Se face totul pentru politizarea activităților formatelor multilaterale, în special a forumului mai reprezentativ și cu adevărat lider pentru cooperarea economică globală – Grupul celor Douăzeci. Încercările țărilor G-7 de a se prezenta drept campioni ai dreptului și justiției în plan internațional este o batjocură a istoriei și a bunului simț. În același timp, este evident că Grupul celor Șapte este principalul factor de agravare a problemelor globale.Nu poate reflecta interesele altor centre de dezvoltare, în special statele din regiunea Asia-Pacific, Asia de Sud, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină”, se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

După cum a adăugat departamentul, summitul G7 a arătat că asociația s-a degradat ireversibil și, sub conducerea anglo-saxonilor, s-a transformat într-un incubator de inițiative distructive în lume. „Grupul celor șapte” a fost cândva o asociație ai cărei membri coordonează poziții pe diverse probleme de pe agenda mondială. Dar acum s-a degradat ireversibil, a notat ministerul. - S-a transformat într-un incubator în care, sub conducerea anglo-saxonilor, se maturizează inițiative distructive care subminează stabilitatea globală. Apoi sunt impuse figuranților pro-americani din țările NATO, UE și alți sateliți ai Washingtonului”.

 G7 este literalmente obsedat de o confruntare cuprinzătoare cu Rusia. Prin eforturile Statelor Unite, aceasta și-a asumat funcțiile sediului de planificare pentru măsurile de sancțiuni și alte elemente ale unui război hibrid împotriva țării noastre, inclusiv determinarea amplorii și calendarului aprovizionării militare occidentale către regimul de la Kiev. Acesta este sensul existenței asociației astăzi. Rezultatele summitului confirmă acest lucru", a spus Ministerul rus de Externe. "Perseverenți în a-și demonstra intenția de a provoca o „înfrângere strategică" Rusiei, liderii.

După cum a subliniat Ministerul de Externe, Washingtonul, cu asistența Londrei, nu numai că implementează o agendă distructivă de-a lungul liniei G7 în exterior, „dar își obligă aliații să fie solidari cu deciziile care le dăunează”. Statele Unite, a continuat Ministerul de Externe, „nu doar forțează să mărească cheltuielile militare deja semnificative de dragul de a pompa arme în regimul de la Kiev”, dar și transferă sarcina responsabilității pentru menținerea refugiaților către statele UE, punându-i pe „acul de gaz” american, ducând o politică deschis protecționistă, care vizează transformarea partenerilor G7 într-o anexa industriala și de materii prime în sfera high-tech. „Așa-zișii europeni și-au pierdut complet autonomia și au recunoscut superioritatea anglo-saxonilor, transferându-le controlul Grupului celor Șapte.

În plus, mecanismul presiunii sancțiunilor colective creat de G7 a devenit cauza crizei alimentare și energetice globale, a spus Ministerul rus de Externe. Ei au subliniat, de asemenea, că decizia de a introduce plafoane de preț împotriva livrărilor rusești de petrol și produse petroliere în străinătate către țările terțe subminează fundamentele funcționării pieței economiei mondiale, iar țările cele mai nevoiașe suferă din cauza barierelor ridicate de țările G7 asupra furnizarea de produse alimentare rusești. Iar cele „șapte” experimente privind tranziția energetică și introducerea „tehnologiilor verzi”, după cum se menționează în Ministerul rus de Externe, „nu permit, din cauza nefiabilității lor, formarea unui echilibru energetic stabil”.

Alegerea cinică a lui Hiroshima

Departamentul a atras atenția asupra „alegerii cinice și blasfemiante a lui Hiroshima ca loc de desfășurare a summit-ului”. „Tokyo și Washingtonul refuză cu încăpățânare să-și recunoască responsabilitatea, atât pentru declanșarea unui război agresiv în Orientul Îndepărtat, cât și pentru bombardarea atomică barbară a orașelor japoneze, care nu s-au datorat necesității militare și au fost solicitate de americani să testeze arme nucleare” a declarat Ministerul de Externe. Ministerul a mai indicat că, în ajunul întâlnirii G-7, administrația SUA, în maniera sa arogantă obișnuită, a declarat că Biden nu intenționează să-și ceară scuze pentru astfel de acțiuni.

Propria ideologie a celor „șapte”

În plus, ministerul a calificat ipocrite lamentările țărilor din G7 cu privire la necesitatea combaterii „amenințării nucleare rusești”. "Argumentele conducerii SUA despre „conducere" în domeniul controlului armelor și al neproliferării arată ipocrit. La fel și lamentările celor Șapte cu privire la necesitatea combaterii miticei amenințări nucleare rusești. Am remarcat în mod repetat, în mod rezonabil, unde amenințarea cu adevărat vine din. Aceasta nu este Moscova, ci Washington, Londra și alte capitale ale Occidentului colectiv”, se spune în comunicat.

Ministerul de Externe a adăugat că regulile susținute de asociație servesc doar intereselor proprii, iar politica independentă a țărilor terțe este privită de către aceștia ca o amenințare, împotriva acestui lucru sunt folosite măsuri de constrângere economică și agresiune informațională. În același timp, așa cum se spune în declarație, afacerile țărilor din G7 continuă să „exploateze” resursele estului și sudului global.

Alte stiri din Externe

Ultima oră