„Rusia nu are suficientă muniție pentru a reuși o ofensivă”, spune Ministerul Britanic al Apărării

03 Mai 2023
„Rusia nu are suficientă muniție pentru a reuși o ofensivă”, spune Ministerul Britanic al Apărării

În raportul său zilnic publicat pe Twitter , serviciile de informații britanice au estimat marți că „Rusia nu are suficientă muniție pentru a reuși în ofensiva” împotriva Ucrainei, scrie Le Monde.

 „Lipsa muniției duce la diviziuni interne, în special între Ministerul rus al Apărării și grupul Wagner”, observă el. „Rusia continuă să acorde cea mai mare prioritate mobilizării industriei sale de apărare, dar încă nu reușește să îndeplinească cerințele din timpul războiului. În timp ce liderii politici ruși persistă în a cere succesul pe câmpul de luptă, profesioniștii ruși în logistică sunt blocați la mijloc .

Evgheni Prigojin, șeful grupului militar privat Wagner, a declarat că mercenarii săi rămâneau fără muniție în Bakhmut, într-un interviu (fără dată) cu corespondentul de război pro-Kremlin, Semyon Pegov. „Noi [Wagner] avem doar 10-15% din muniția de care avem nevoie ”, a subliniat el.

„Dacă lipsa de muniție nu este completată, atunci (…)  cel mai probabil vom fi obligați să retragem o parte din unități. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră