Rusia anulează celebra paradă militară de Ziua Victoriei

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Rusia anulează celebra paradă militară de Ziua Victoriei

Aflată în plină bătălia contra noului coronavirus, Rusia și-a limitat manifestările dedicate împlinirii a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, care a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, conform Hotnews.

Luna trecută, din cauza pandemiei, președintele Vladimir Putin a dispus amânarea tradiționalei parade militare din Piața Roșie, din Moscova, care este văzută ca fiind elementul central al manifestărilor, prilej pentru ca armata să defilieze cu echipamente militare sofisticate. Nu se știe însă data la care aceasta ar urma să aibă loc.

În trecut, Putin a folosit acest prilej pentru a face o demonstrație de forță, alimentând sentimentul de mândrie națională. Astăzi, pe fondul pandemiei de coronavirus, Putin se confruntă cu cea mai scăzută rată de aprobare din ultimele două decenii, în timp ce economia alunecă pe un trend descendent din ce în ce mai accentuat.

Putin a afirmat că manifestările de Ziua Victoriei sunt sfinte pentru ruși, însă organizarea unui mare eveniment public ridică riscuri mult prea mari din cauza pandemiei de coronavirus, notează Reuters. Este așteptat ca Putin să susțină însă un discurs și să depună flori la monumentul Flacăra Eternă, în apropierea Kremlinului.

De asemenea, vor fi lansate focuri de artificii, iar avioanele armatei vor face un zbor demonstrativ în 47 de orașe.

În același timp, procesiunile de comemorare a soldaților sovietici care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial s-au mutat și ele în online, oamenii publicând poze cu rudele care au luptat pe front și spunând povești de război.

Rusia a raportat 198.676 de cazuri confirmate și 1827 decese survenite în urma infectării cu noul coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră