Pandemia în Suceava: zeci de decese în urma infectării cu noul coronavirus nu apar în datele oficiale GCS

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Pandemia în Suceava: zeci de decese în urma infectării cu noul coronavirus nu apar în datele oficiale GCS

O nouă problemă ne este semnalată de la Suceava în ceea ce privește cazurile de decese provocate de COVID-19. Cifrele prezentate public joi de conducerea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava arată discrepanțe majore față de datele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică de la Guvernul României, precizează Monitorul de Suceava.

Medicul Valeriu Gavrilovici, directorul medical interimar al instituției, a explicat că de la începutul pandemiei de coronavirus în Spitalul din Suceava au murit 186 de persoane. Este vorba de 18 decese raportate în luna mai, 149 de cazuri în aprilie și 19 decese în martie.

În schimb, de la Grupul de Comunicare Strategică s-a transmis că în județul Suceava sunt 159 de decese din cauza noului virus. Un calcul simplu arată o diferență de 27 de cazuri. Și aici vorbim doar de Spitalul Județean Suceava.

În realitate, cifra morților este mai mare, pentru că în statistica GCS apar și persoanele care au murit în alte spitale, dar și cele raportate de Medicina Legală. Adunând și ceilalți morți trecem lejer de 200 de persoane care au decedat de COVID-19.

Întrebat de unde provine această diferență mare, de circa 50 de cazuri, medicul Valeriu Gavrilovici a precizat: ”este vorba de un alt algoritm de raportare, respectiv al spitalului și al Direcției de Sănătate Publică”.

Cu siguranță aceste decese vor apărea în statisticile oficiale în perioada următoare și nu trebuie să mire pe nimeni când vom avea o nouă explozie de morți în județul Suceava din cauza noului virus.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră