Regimentul Azov a fost reconstituit și operează în regiunea Donețk

17 Aug 2023
Regimentul Azov a fost reconstituit și operează în regiunea Donețk

Regimentul Azov a fost reconstituit și se află la sol în regiunea Donețk, a declarat reprezentantul Gărzii Naționale a Ucrainei, colonelul Nikolai Urshalovich, pe canalul RBC-Ucraina, scrie Le Monde .

„Legendarul regiment Azov a fost reconstituit”, a spus domnul Urshalovich, adăugând că „și-a început misiunile de luptă în zona pădurii Serebrianka” din regiunea Donețk.

Luptătorii Azov „își țin cu brio liniile și provoacă pierderi grele inamicului în ceea ce privește oamenii și echipamentul”, a adăugat colonelul. Luptătorii regimentului Azov au ținut asediul siderurgiei Azovstal din Mariupol timp de aproape două luni, în primăvara lui 2022. La jumătatea lunii mai, apărătorii uzinei siderurgice se predaseră din ordinul Kievului și fuseseră luați prizonieri de rusii.

În septembrie, instigatorii asediului Azovstal, inclusiv comandantul Azov Denys Prokopenko, au fost trimiși în Turcia ca parte a unui schimb de prizonieri de război. Ei urmau să rămână în Turcia până la sfârșitul războiului, dar comandanții Azov s-au întors în iulie alături de președintele ucrainean. Denys Prokopenko s-a întâlnit cu luptătorii regimentului la jumătatea lunii iulie, iar serviciul de presă Azov a confirmat că va reveni la atribuțiile sale în regiment.

Comentariile colonelului Urshalovich sunt o confirmare a informațiilor deja identificate și împărtășite de bloggerii militari în decembrie 2022.

Alte stiri din Externe

Ultima oră