Putin: "Occidentul vrea să dicteze lumii regulile sale”, un „război” se declanșează împotriva Rusiei

09 Mai 2023
Putin: "Occidentul vrea să dicteze lumii regulile sale”, un „război” se declanșează împotriva Rusiei

Parada de 9 mai a început la Moscova pentru a sărbători victoria asupra forțelor nazi-fasciste, scrie Le Monde. În discursul său din Piața Roșie, Vladimir Putin a amintit de eroii Marelui Război Patriotic, a amintit acțiunile NATO în Ucraina și a explicat motivele operațiunii speciale din Donbass, conform agentiti RIA Novosti.

Rusia a demarat marți dimineață o paradă cu mii de soldați sub ochii lui Vladimir Putin pentru a comemora victoria asupra Germaniei naziste. Soldații în ținută de ceremonie fluturând steaguri ale Rusiei și ale Uniunii Sovietice, în sunetul unei fanfare, s-au adunat vizavi de Kremlin în Piața Roșie, sub privirea elitei politice ruse, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Președintele rus a considerat că lumea se află la „un punct de cotitură” . S-a declanșat un război împotriva patriei noastre”, a spus el în fața a mii de soldați și a elitei politice a țării.

Președintele rus a subliniat că Occidentul duce o astfel de politică pentru a continua să-și dicteze propriile reguli și, de fapt, un sistem de jaf și violență, scrie Ria Novosti

„Scopul lor, și nu este nimic nou aici, este să realizeze dezintegrarea și distrugerea țării noastre, să elimine rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, să rupă în cele din urmă sistemul de securitate globală și dreptul internațional și să sugrume orice centre suverane de dezvoltare”, a spus președintele.

Putin a remarcat că oponenții Rusiei nu au învățat lecții din evenimentele de la mijlocul secolului trecut."

„Se pare că au uitat la ce au dus pretențiile nebunești ale naziștilor de a domina lumea, au uitat cine a învins acest rău total monstruos care s-a ridicat ca un zid pentru țara lor natală și nu și-a cruțat viețile pentru eliberarea popoarelor din Europa”, a subliniat președintele rus.

Putin a amintit că în unele țări occidentale sunt distruse monumente ale soldaților sovietici și se creează un cult al nazismului.

Președintele Rusiei a subliniat că acțiunile Occidentului au dus la conflictul din Ucraina.

"Ambițiile exorbitante, aroganța și permisivitatea se transformă inevitabil în tragedii. Acesta este motivul catastrofei pe care o trăiește acum poporul ucrainean", a spus Putin.

"Toate popoarele URSS au contribuit la victoria comună. Ne vom aminti mereu de asta", a spus președintele.

El și-a exprimat convingerea că experiența de solidaritate și parteneriat din anii de război este o moștenire neprețuită și o bază solidă pentru crearea unei lumi multipolare drepte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră