Protestele violente continuă în SUA. Un civil a fost împuşcat, un ofiţer a fost rănit. A fost decretată STARE DE URGENŢĂ - VIDEO

22 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Protestele violente continuă în SUA. Un civil a fost împuşcat, un ofiţer a fost rănit. A fost decretată STARE DE URGENŢĂ - VIDEO

"Am decretat stare de urgență și am luat inițiativa de a desfășura Garda națională și poliția rutieră pentru a ajuta poliția locală la Charlotte", a scris Pat McCrory pe contul său de Twitter.

Noaptea trecută, ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine au luat amploare și, potrivit CNN, o persoană a fost împuşcată, iar un poliţist a fost rănit.

Bărbatul împuşcat se află în stare critică, dar "nu a decedat".

"Civilul rănit de glonț în timpul manifestației este sub asistență respiratorie, în stare critică. Nu a decedat", a scris municipalitatea pe contul său Twitter.

Forţele de ordine au tras rafale de gloanţe de cauciuc şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Protestatarii au răspuns cu sticle şi artificii.

Violențele au izbucnit la Charlotte marți noaptea, după ce un polițist — tot de culoare — a împușcat mortal un bărbat în vârstă de 43 de ani, în timpul unei misiuni pentru arestarea unui suspect.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana căutată, se afla într-o mașină din parcarea unui imobil și era în posesia unei arme de foc, potrivit poliției. În schimb, apropiații săi afirmă că el nu avea decât o carte în mână.

Polițiștii au explicat că au deschis focul deoarece s-au simțit amenințați de Scott după o altercație. Brentley Vinson, cel care ar fi tras glonțul fatal, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră