Președintele Trump promite sprijin ”uriaș” pentru economie în fața coronavirusului

10 Mar 2020
Președintele Trump promite sprijin ”uriaș” pentru economie în fața coronavirusului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni noaptea măsuri „de mare amploare” pentru a relaxa economia americană în faţa repercusiunilor epidemiei noului coronavirus, care vor fi prezentate în detaliu marţi, relatează Agerpres.

Imediat după anunțul liderului american, prețul petrolului Brent a crescut cu 5,59%, până la 36,28 dolari, după prăbușirea înregistrată luni. Și bursele asiatice au înregistrat creșteri, modeste, dar relevante după scăderile masive de luni, când panica în fața coronavirusului și războiului petroului părea instalată în toate piețele financiare globale.

Donald Trump a vorbit despre reducerea impozitelor salariale, măsură ce ar trebui discutată cu responsabilii Congresului.

„De asemenea, vom vorbi despre un ajutor pentru persoanele care sunt plătite cu ora”, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă a echipei care coordonează răspunsul american la epidemie.

Donald Trump a anunţat o nouă conferinţă de presă marţi pentru a oferi detalii despre aceste măsuri.

„Voi fi aici mâine (marţi) după-amiază pentru a vă informa despre măsurile economice pe care le luăm, care vor fi majore” şi „de mare amploare”, a declarat preşedintele american.

„Lumea a fost luată pe nepregătite” de coronavirus, a mai spus Donald Trump.

Epidemia de COVID-19 a destabilizat pieţele financiare, Wall Street înregistrând luni cea mai gravă cădere într-o şedinţă de peste 11 ani.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, prezent şi el la conferinţa de presă, a dorit să liniştească situaţia. „Statele Unite au cea mai robustă economie din lume”, a afirmat el. Demnitarul american a lăudat măsurile economice şi comerciale adoptate până în prezent de preşedintele SUA care, în opinia lui, au plasat „economia americană într-o poziţie foarte bună”.

Donald Trump i-a invitat pe patronii celor mai mari bănci americane la o reuniune miercuri la Casa Albă, potrivit unor surse bancare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră