Criză de măşti medicinale în Germania

24 Feb 2020
Criză de măşti medicinale în Germania

Farmaciile din Germania şi-au epuizat stocurile de măşti medicinale şi nu au primit noi livrări. Pe de altă parte, în Franța, sectorul turismului a înregistrat o scădere a turiştilor cu 30% la 40% în urma focarului de coronavirus, potrivit ministrului finanţelor Bruno Le Maire.

„Sunt întârzieri semnificative şi complicaţii cu livrările”, a declarat Thomas Porstner, preşedintele Asociaţiei distribuitorilor farmaceutici angro din Germania (PHAGRO), potrivit Agerpres.

Cererea pentru măşti medicinale a crescut exploziv din cauza recentei epidemii de coronavirus, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Asociaţiei farmaciştilor germani.

Cu toate acestea, cercetătorii susţin că eficacitatea măştilor este limitată.

„În realitate nu ajută la protecţia zilnică”, susţine Bernd Salzberger, cercetător la Institutul pentru boli infecţioase din Germania.

O mască obişnuită care acoperă gura şi nasul nu protejează împotriva infecţiei cu virusul Sars-CoV-2, adaugă Salzberger.

Măştile facile care au inclus un filtru de protecţie funcţionează pentru personalul medical dar nu sunt necesare pentru utilizarea cotidiană.

Turismul din Franţa este puternic afectat din cauza coronavirusului
„Avem mai puţini turişti, desigur, în Franţa, cu aproximativ 30%, cu 40% mai puţin decât ne aşteptam”, a declarat Bruno Le Maire. Ministrul participă la reuniunea miniştrilor de finanţe G-20 şi ale guvernatorilor Bănciilor Centrale la Riyadh, Arabia Saudită.

„Acesta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a precizat Le Maire,citat de Mediafax.

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume. Potrivit Ministerului pentru Europa şi Afacerilor Externe, 89,4 milioane de turişti au vizitat Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din produsul intern brut al ţării.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi amânărilor zborurilor, cererea de bilete a scăzut, ceea ce a dus la peste 200.000 de anulări de zboruri.

De asemenea, Franța este vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turişti chinezi în fiecare an. „Nu va fi la fel, desigur, în 2020”, a spus Le Maire.

Franţa a raportat 12 cazuri confirmate de coronavirus şi un deces, potrivit unui raport OMS din 22 februarie.

Noua infecţie cu coronavirus a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuhan, iar de atunci boala a ucis aproape 2.500 de oameni în China.

UPDATE

O evidență a ultimelor cifre raportate de autoritățile naționale de sănătate, publicată de Associated Press, arată că sunt 2.592 de decese în China și aproximativ 77.150 de cazuri confirmate, cele mai multe în provicia centrală Hubei.

Alte state și regiuni care au raportat decese sunt:

  • Iran: 43 de cazuri înregistrate, 12 decese
  • Hong Kong: 74 de cazuri, 2 decese
  • Coreea de Sud - 833 de cazuri, 7 decese,
  • Italia - 152 de cazuri confirmate, 4 decese
  • Japonia: 838 de cazuri, fiind incluse cele 691 de persoane infectate, aflate la bordul navei de croazieră ancorate în portul Yokohama, 4 decese raportate,
  • Taiwan - 28 de îmbolnăviri, 1 deces,
  • Franța - 12 cazuri, 1 deces,
  • Filipine - 3 cazuri, 1 deces.

Alte state europene, precum Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania, dar și Statele Unite, Australia și Canada au raportat cazuri de coronavirus.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră