Premierul Spaniei consideră că este necesară prelungirea stării de urgență

16 Mai 2020 | scris de A.V.
Premierul Spaniei consideră că este necesară prelungirea stării de urgență

Premierul Spaniei consideră că este necesară o ultimă prelungire a stării de urgență pentru încă o lună, începând din 24 mai. Opoziția de dreapta a anunțat deja că se opune, deoarece situația economică ar fi în pericol.

Pedro Sánchez va cere Parlamentului o prelungire a stării de urgență până la finalul lunii iunie; va fi ultima și va fi diferită - promite el, deoarece responsabilitatea va reveni doar Ministerului Sănătății, care coordonează toate comisiile tehnice și de experți.
 
În prezent, prin actuala stare de urgență, deciziile revin unei comisii formate din mai multe ministere, relatează corespondenta la Madrid a Radio România Actualități.

"Este foarte important să continuăm în stare de urgență studiul de seroprevalenţă, despre care cred că deocamdată este unic în Europa şi care ne arată două chestiuni: că doar 5% din populație a fost infectată și că suntem într-un scenariu de vulnerabilitate. În această fază de revenire la normal este fundamentală starea de urgență, pentru că avem nevoie să limităm deplasările. Nu are niciun sens ca un cetățean din Madrid, care a rămas în faza 0, să se poată deplasa în Murcia sau oriunde în Andalusia. Şi mai avem nevoie să menținem restricțiile privind libertatea de a ne întâlni, pentru că e necesar să menținem distanța, așa cum ne spun autoritățile sanitare", a spus premierul.
 
Guvernul a început să negocieze cu toate grupurile parlamentare voturile pentru această prelungire, dar partidele Popular și VOX, de dreapta, au avertizat că se vor opune unei prelungiri a stării de urgență deoarece acest lucru ar însemna distrugerea economică a țării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră