Guvernul spaniol prelungeşte starea de urgenţă cu 15 zile. Parlamentul trebuie să voteze decizia

22 Mar 2020
Guvernul spaniol prelungeşte starea de urgenţă cu 15 zile. Parlamentul trebuie să voteze decizia

Guvernul spaniol vrea să prelungească pentru încă 15 zile actuala stare de urgenţă de 15 zile pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, au relatat duminică ziarele El Pais.

Starea de urgenţă naţională, anunţată la 14 martie, le interzice cetăţenilor să iasă din casă pentru deplasări neesenţiale, în contextul în care Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană de coronavirus, după Italia.

Prelungirea va avea anevoie de aprobarea Parlamentului, însă acest lucru este garantat după ce principalul partid de opoziţie, Partidul Popular (conservator), a spus că va susţine decizia, asigurându-le astfel Partidului Socialist al premieruluui Pedro Sanchez şi partenerului său de coaliţie, Unidas Podemos, suficiente voturi în legislativ.

Sanchez le-a comunicat decizia liderilor regionali în timpul unei videoconferinţe, potrivit presei. El urmează să susţină o informare de presă la finalul videoconferinţei, a precizat biroul său.

Premierul a spus sâmbătă că guvernul va face tot ce este nevoie pentru a combate coronavirusul şi a atras atenţia că "răul de abia de acum urmează".

Aproape 400 de persoane au murit în Spania în 24 de ore din cauza coronavirusului, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii.

Cel puţin 28.572 de cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în ţară, dintre care 2.575 de pacienţi s-au vindecat. Comunitatea din Madrid e cel mai afectată, cu 9.702 bolnavi.

Numărul persoanelor înregistrate a crescut cu 3.600 în 24 de ore. 1720 de persoane au murit în Spania de la debutul pandemiei.

Sâmbătă dimineaţă, cifrele indicau 24.926 de bolnavi şi 1.326 de morţi.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră