PREMIERĂ. Israelul acordă statut de refugiat pentru 100 de orfani sirieni

26 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
PREMIERĂ. Israelul acordă statut de refugiat pentru 100 de orfani sirieni

Israelul acordă, în premieră, statutul de refugiat pentru 100 de orfani sirieni. Ministerul de Interne intenţionează să acorde statut de rezident acestui grup de minori originari din regiunea Alep, care ar putea fi preluaţi, prin intermediul unui ONG, din taberele de refugiaţi din Turcia, scrie lefigaro.fr.

Decizia se înscrie în politica statului de a oferi asistenţă umanitară pentru victime ale războiului civil din ţara vecină, transmite corespondentul Radio România la Ierusalim.

Încă de la începutul războiului civil din Siria, în care au murit sute de mii de oameni nevinovaţi, Israelul nu s-a implicat în luptele interne, dar a acordat asistenţă umanitară celor care au venit la gardul de frontieră cerând ajutor. 

Există o concepţie potrivit căreia dacă cineva este în suferinţă şi a ajuns la poartă, nu poate fi lăsat fără ajutor, indiferent cine este. 

Mii de sirieni răniţi au primit îngrijiri medicale în spitalele din Israel, între aceştia, foarte mulţi copii. 

Ministrul de Interne, Arie Deri, din partidul religios al sefarzilor tradiţionali Shas, şi-a dat acordul după ce o comisie interministerială specială a examinat iniţiativa. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră