Comisia Europeană, propunere incredibilă: AMENDĂ de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat

04 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Comisia Europeană, propunere incredibilă: AMENDĂ de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat

Comisia Europeană a propus oficial instituirea unui mecanism automat și permanent de împărțire a migranților prin cote obligatorii între statele Uniunii Europene, precum și obligarea statelor membre care nu acceptă acest mecanism să plătească amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, anunță Agerpres.

Propunerile au fost avansate în cadrul revizuirii regulamentului de la Dublin, ce reglementează soluționarea cererilor de azil în Uniunea Europeană.

Noul sistem de cote obligatorii de refugiați vine suplimentar față de cel adoptat în luna septembrie și care prevede redistribuirea a 160.000 de migranți.

Mecanismul propus miercuri de Comisia Europeană are în vedere redistribuirea tuturor solicitanților de azil care vor ajunge de acum înainte în Uniunea Europeană. Sistemul ar urma să fie declanșat de îndată ce o țară aflată în prima linie a sosirii migranților găzduiește un număr de migranți ce depășește cu 50% cota ei de referință.

Astfel, fiecărui stat membru al UE (cu excepția Marii Britanii, Irlandei și Danemarcei, care sunt scutite de la aplicarea deciziilor din domeniul JAI) i se va atribui o cotă obligatorie sub forma unui procent din totalul migranților extracomunitari veniți în UE.

Dacă un stat refuză să preia migranții care îi vor fi repartizați conform acestui sistem, atunci acel stat va trebui, conform acestei propuneri, să plătească o amendă de 250.000 de euro pentru fiecare migrant, bani ce ar urma să fie alocați statului unde în final rămâne refugiatul respins.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră