Povestea româncei care a primit 700.000 de euro, după ce a îngrijit un bătrân cinci luni de zile!

08 Mai 2017
Povestea româncei care a primit 700.000 de euro, după ce a îngrijit un bătrân cinci luni de zile!

O româncă de 48 de ani a ajuns în arestul poliției italiene, după ce rudele bătrânului pe care l-a îngrijit timp de cinci luni de zile au constatat că profitând de starea psihică instabilă în care se găsea pacientul său, l-a convins să întocmească un act testamentar în care era desemnată unic moștenitor a unor bunuri în valoare de 700,000 de euro, informează cotidianul Il Tirenno .

Urmașii italianului au depus o plângere la poliție, învinuind-o pe româncă că a profitat de starea fizică și mentală a pacientului pe care îl îngrijea, înșelându-l pentru a o desemna unic moștenitor.

Investigația a dezvăluit faptul că românca avusese acces și la conturile bancare ale bătrânului, chiar înainte de decesul acestuia, că a mărit limita de retragere și că a transferat, în special către România, sau a efectuat plăți către terți în valoare de 200,000 de euro.

Pe numele româncei, Ioana Muntean a fost eliberat un mandat internațional de arestare, după ce a dispărut o perioadă de timp din localitate.

Ioana Muntean s-a prezentat la poliție, însoțită de un avocat. Ea susține că nu l-a înșelat pe bătrân și că acesta a acționat în deplină cunoștință de cauză, decizia de a-i lăsa averea aparținându-i în totalitate. Românca spune că bătrânul a dorit să se răzbune pe nepoții săi, pentru că-l abandonaseră.

În prezent Ioana Muntean este închisă la penitenciarul pentru femei Don Bosco, din Pisa și așteaptă să fie judecată pentru infracțiunea de înșelare a unei persoane în incapacitate de a decide pentru propria persoană. 

Din suma totală de 200.000 de euro, bani extrași și/sau transferați din conturile bătrânului au fost recuperați 23.000 de euro, în timp ce bunurile imobile moștenite de româncă au fost puse sub sechestru.

Alte stiri din Externe

Ultima oră