Un om cu o cauză nobilă: a alergat 365 de maratoane în 2022 și a adunat 1 milion de lire sterline

01 Ian 2023
Un om cu o cauză nobilă: a alergat 365 de maratoane în 2022 și a adunat 1 milion de lire sterline

Omull care și-a făcut un țel în viață din strângerea de fonduri și-a îndeplinit misiunea de a alerga un maraton în fiecare zi din 2022 și și-a depășit obiectivul de a strânge 1 milion de lire sterline pentru opere de caritate.

Gary McKee, în vârstă de 53 de ani, din Cleator Moor din Cumbria, și-a ridicat brațele în semn de victorie și a fost aplaudat de o mulțime de susținători în timp ce finaliza cel de-al 365-lea maraton al anului în ajunul Anului Nou, anunță The Guardian.

El a strâns peste 1 milion de lire sterline pentru organizațiile de caritate Macmillan Cancer Support și Hospice at Home West Cumbria.

Tatăl a trei copii a trecut prin 22 de perechi de antrenori și a alergat 9.563 de mile în ploaie, zăpadă și soare pentru a strânge bani pentru organizații de caritate.

Își alerga adesea traseul de 26,2 mile dimineața înainte de a începe o tură ca lider de grup la situl nuclear Sellafield. Când a trecut linia de sosire, a mulțumit mulțimii pentru primirea „fantastică”. El a declarat pentru BBC: „Străzile erau mărginite. Ploua, dar toată lumea era afară aplauda și striga. A fost fantastic să-i văd pe toți acolo. Este ceva ce îmi voi aminti mereu.”

McKee are o istorie de fapte fizice extraordinare, după ce a escaladat Kilimanjaro, a făcut drumeții prin Noua Zeelandă, a alergat de la Land’s End la John o’Groats, a finalizat Provocarea Three Peaks în mai puțin de 24 de ore, a sărit din avioane și a pășit pe cărbuni încinși.

Anterior, a alergat 100 de maratoane în 100 de zile și 110 maratoane în 110 zile. Când McKee a luat parte la primul său maraton de la Londra, a alergat în capitală din casa sa din Cleator Moor.

La linia de start a celui de-al 365-lea maraton din Cleator Moor, sâmbătă dimineața, el a declarat pentru programul BBC One Breakfast: „Sprijinul a fost fenomenal și este întotdeauna și locuitorii din West Cumbrian ne trec în urma noastră, dar cancerul afectează pe toată lumea, așa că nu este doar o chestie din West Cumbrian, este o chestie națională.

„Sper doar că oamenii se vor aduna în spatele nostru și să strângem acel milion de lire sterline. Dacă nu o facem, nu va fi pentru că nu am alergat 365 de maratoane. Vom sărbători ziua, vom râde bine pe traseu și abia aștept să termin.”

McKee a strâns bani pentru Macmillan Cancer Support timp de două decenii, o misiune pe care o urmărește până la diagnosticul de cancer al tatălui său, Victor, în 1997. Tatăl său a murit în 2005 din cauza unei boli fără legătură. Macmillan Cancer Support a postat pe Twitter: „Gary McKee a trecut linia de sosire! Un mod genial de a încheia anul!

„Felicitări pentru finalizarea a 365 de maratoane în 2022, adică un total de 9.563 de mile și a strâns mai mult de 1.000.000 de lire sterline – o faptă fenomenală de seriozitate și determinare pură.”

Directorul de finanțare și comunicații pentru Hospice At Home West Cumbria, Hayley McKay, a declarat: „Este greu de exprimat în cuvinte cât de recunoscători îi suntem lui Gary pentru că a acceptat această provocare incredibilă. Forța fizică și psihică de care a dat dovadă este de neînțeles.

„Gary nu numai că a strâns bani pentru două organizații caritabile fantastice, ci a presărat magie în comunitatea locală și a reunit oameni care îl susțin în această provocare.”

Alergatorul i-a inspirat și pe alții să i se alăture.

Chris Young, 29 de ani – care a alergat 90 de maratoane cu domnul McKee – a spus: „Gary mi-a aprins un foc în suflet anul acesta când am început să alerg des cu el și mi-a oferit atât rezistență fizică, cât și mentală, pe care nu știu dacă aș face-o. am descoperit vreodată în mine într-un milion de ani. Știu că nu vorbesc doar în numele meu în acest sens, deoarece el ne-a inspirat nu doar pe mine sau pe cei câțiva, ci întreaga comunitate locală și nu numai. Această provocare a strâns o sumă fenomenală de bani pentru două organizații caritabile fantastice, dar impactul pe care Gary l-a oferit comunității și oamenilor din jurul său este incomensurabil. Viețile multor oameni vor fi mult mai bune datorită eforturilor lui Gary”

Antrenorul de rugby al Angliei, Kevin Sinfield, s-a alăturat lui McKee pentru o alergare și a descris provocarea sa ca fiind „uimitoare”.

El a spus: „Este un om genial și a fost o onoare să fiu alături de el în Cumbria pentru a sprijini ceea ce face. M-a susținut în ultima mea provocare și a fost foarte frumos să mă întâlnesc, să alerg, să discut și să râd cu el.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră