Poluarea generată de Occident a ucis 50.000 de persoane în Europa de Est, în 2007

30 Mar 2017 | scris de Istvan Deak Marina Constantinoiu
Poluarea generată de Occident a ucis 50.000 de persoane în Europa de Est, în 2007

Poluarea generată de uzinele situate în Europa de Vest a cauzat decesul prematur al unui număr de 47.000 de persoane în Europa de Est, în numai un an. La rândul lor, emisiile Chinei au ucis 31.000 de japonezi și sud-coreeni în 2007, potrivit unui raport alarmant, citat de revista Nature.

Oameni de știință canadieni, chinezi, britanici și americani au calculat numărul deceselor care au legătură directă cu poluarea mediului cu microparticule. Aceste studii au permis evaluarea impactului producției industriale a anumitor țări asupra mortalității în alte locuri din lume, se arată în articolul din revista Nature.

În total, 3,45 milioane de persoane au murit din cauza poluării atmosferice în 2007.

Un alt exemplu: 31.000 de decese premature din Japonia și Coreea de Sud au legătură cu emisiile atmosferice ale Chinei. Peste 47.000 de persoane au murit în Europa de Est ca urmare a poluării generate de uzinele care se află în Europa Occidentală, dintre care 2.300 de decese au fost provocate de producția industrială din Statele Unite.

Majoritatea deceselor premature (1,19 milioane) care au legătură cu poluarea industrială se înregistrează, totuși, în China, în regiunile specializate în export.

În America Latină și în Africa subsahariană se înregistrează se înregistrează cel mai mic număr de morți premature din cauza poluării industriale.

Eliminarea combustibililor fosili și tranziția către energia regenerabilă la nivel internațional este indispensabilă pentru a se atinge obiectivele Acordului de la Paris privind climatul, se arată într-un studiu pe această temă.

Un sfert din gazele cu efect de seră germane provine de la 30 dintre cele mai mari centrale pe cărbuni. Apetitul țărilor industrializate pentru cărbune provoacă pagube dramatice mediului și afectează populația din lumea întreagă.

Asociațiile de apărare a mediului și a energiilor regenerabile cer de multă vreme liderilor lumii să lupte contra puternicelor companii din domeniul energetic.

Îndepărtarea de combustibilii fosili ar putea crește Produsul Intern Brut (PIB) mondial cu 0,8% (1,6 miliarde de dolari) până în 2050. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră