Poliția din Georgia a arestat 2 cetățeni americani la protestele de la Tbilisi

14 Mai 2024
Poliția din Georgia a arestat 2 cetățeni americani la protestele de la Tbilisi

Poliția georgiană a arestat 20 de persoane, inclusiv doi cetățeni americani, la protestele antiguvernamentale aflate în desfășurare la Tbilisi pe 13 mai, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne citat de Kiev Independent

Declarația ministerului a enumerat doar inițialele și datele de naștere ale celor doi americani, dar Kyiv Independent a aflat că unul dintre cei arestați a fost Patrick Hernandez-Ball, un tânăr de 29 de ani din California, care locuiește de câțiva ani în Georgia.

Un alt cetățean rus a fost de asemenea arestat, a spus ministerul. Indivizii „au ignorat cererea legală a poliției” și „au încălcat ordinea publică, au rezistat și i-au insultat pe oamenii legii”.

Canalele pro-guvernamentale Telegram au început să răspândească acuzații conform cărora Hernandez-Ball și celălalt cetățean american care a fost arestat au venit în Georgia pentru a „organiza o revoluție”.

Hernandez-Ball a lucrat ca profesor de engleză și nu există dovezi care să susțină acuzațiile.

Zeci de mii de oameni au protestat zilnic împotriva proiectului de lege controversat al agenților străini pe care partidul de guvernământ Visul Georgian încearcă să îl adopte.

Legea oglindește legile ruse represive folosite pentru a reprima criticii regimului de la Kremlin și a devenit cunoscută popular în Georgia drept „ legea rusă ”.

Audierea finală a legii este programată pentru 14 mai.

Poliția georgiană a abordat manifestanții folosind gaze lacrimogene, tunuri cu apă și gloanțe de cauciuc în încercarea de a întrerupe demonstrațiile.

Pe rețelele de socializare au fost difuzate pe scară largă videoclipuri care arată că protestatarii individuali sunt bătuți de poliție .  

Alte stiri din Externe

Ultima oră