Petrecere de adio pentru coronavirus în Cehia, la o masă lungă de 500 de metri (VIDEO)

01 Iul 2020 | scris de I.D.
Petrecere de adio pentru coronavirus în Cehia, la o masă lungă de 500 de metri (VIDEO)

Mii de cehi au participat la o petrecere de zile mari pentru a-și „lua adio” de la coronavirus. Chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a semnalat faptul că pandemia de coronavirus nu este nici pe de parte la final, acest lucru nu i-a oprit pe oameni de a se bucura de măsurile de relaxare, scrie BBC, citat de Digi24.

Oamenii nu numai că nu au respectat normele de distanțare socială, ci au încurajat și pe apropiați să se așeze cât mai aproape unii de ceilalți, la masa lungă de 500 de metri din Praga, acolo unde au împărțit unii cu ceilalți mâncarea și băutura pe care le-au adus de acasă.

Motivul pentru care această petrecere a fost posibilă este reprezentat de lipsa turiștilor din zonă, menționează organizatorul evenimentului. Imaginile de la marea petrecere surprind buna dispoziție a oamenilor care stau și se distrează ascultând muzică și bând bere.

„Vrem să sărbătorim finalul crizei coronavirus prin permiterea oamenilor să se întâlnească și să arate că nu le este frică să se întâlnească, că nu le este frică să ia un sendviș de la vecinul lor”, a spus Ondrej Kobza, organizatorul evenimentului, potrivit Digi24. 

Cehia se numără printre primele țări care au relaxat măsurile de restricție. Doar săptămâna trecută guvernul a anunțat oficial că permite adunările publice de până la 1000 de persoane, iar majoritatea spațiilor publice sunt deschise fără limitarea numărului de vizitatori. De la începutul pandemiei și până în prezent, Cehia a avut aproximativ 12.000 de infectări cu coronavirus, iar 349 de oameni au murit.

Înmulţirea recentă a cazurilor de COVID-19 în Cehia nu înseamnă că există un al doilea val al pademiei de coronavirus, a declarat duminică ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, potrivit DPA, preluată de agerpres.ro.

"Din punctul nostru de vedere, acesta nu este al doilea val", a spus Vojtech, citat de agenţia cehă de ştiri CTK.

Înmulţirea cazurilor de COVID-19 survine în contextul în care Cehia desfăşoară testări ţintite în zonele în pericol, cum ar fi regiunea Karvina din estul ţării, a afirmat ministrul.

Noile infectări au apărut în principal la una dintre companiile locale de minerit.

Prin urmare, relaxarea restricţiilor legate de coronavirus prevăzută în Cehia de la 1 iulie ar putea să excludă Karvina.

"Într-o anumită măsură, intenţionăm să înăsprim restricţiile", a afirmat Vojtech.

De exemplu, numărul persoanelor care vor putea să participe la evenimente sportive şi culturale ar putea fi redus la 100 în Karvina, în timpul ce pentru restul ţării ar putea fi majorat de la 500 de persoane în prezent la 1.000 de persoane pentru evenimentele care au loc în interior şi în exterior.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră