Permise de călătorie cu trenul gratuite, în Europa, pentru tinerii care împlinesc 18 ani

13 Mar 2018
Permise de călătorie cu trenul gratuite, în Europa, pentru tinerii care împlinesc 18 ani

Comisia Europeană a luat joi, 1 martie, decizia de a aloca un buget de 12 milioane de euro pentru implementarea propunerii Parlamentului European de a furniza permise de călătorie cu trenul gratuite, în Europa, timp de o lună, tinerilor care împlinesc 18 ani.

Astfel, un număr estimat de 20.000-30.000 de tineri ar urma să beneficieze de o experiență având ca scop consolidarea identității și valorilor europene prin descoperirea siturilor și varietății culturale din Europa, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Inițiativa le oferă tinerilor, indiferent de categoria socială din care provin sau de nivelul educațional, inclusiv celor cu mobilitate redusă, șansa de a călători în străinătate. Principalul mijloc de transport va fi cel feroviar, însă modalități de transport alternative vor putea fi folosite în funcție de considerente de mediu, timp sau distanță.

O campanie de promovare a inițiativei în rândul tinerilor pe cale de a deveni majori urmează a fi organizată, aceasta putând include o competiție prin care să fie selectați primii posesori ai permiselor gratuite de călătorie. Se estimează că permisele vor începe să fie folosite din această vară.

Comisia urmează să definitiveze și modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, în valoare de până la 510 euro. Biletul oferă şansa unor călătorii în 30 de ţări din Europa şi la aproape niciun cost în plus, pe 32 de căi ferate, precizează Euronews.

Propunerea se înscrie în acțiunile Uniunii Europene de a promova mobilitatea în scopul educației și formării profesionale, implicarea cetățenească, incluziunea socială și solidaritatea în rândul tinerilor.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră