Peninsula Coreeană „în pragul războiului nuclear”, avertizează Phenianul la ONU

27 Sep 2023
Peninsula Coreeană „în pragul războiului nuclear”, avertizează Phenianul la ONU

Reprezentantul Coreei de Nord la ONU a denunțat „acțiunile nesăbuite” ale Statelor Unite care ar aduce peninsula coreeană în „pragul războiului nuclear”, scrie Le Figaro.

Reprezentantul Coreei de Nord la ONU a avertizat marți că peninsula coreeană este „la un pas de război nuclear”, în special din cauza „acțiunilor nesăbuite” ale Statelor Unite. Acțiunile „nechibzuite” și „isteria continuă a Statelor Unite și a aliaților săi în ceea ce privește confruntarea nucleară... conduc Peninsula Coreeană către o situație militară în pragul războiului nuclear”, a avertizat ambasadorul Phenianului la ONU, Kim Song, într-un discurs în fața Adunării Generale.

"Flagel"

Atacând politica Washingtonului în Asia de Nord-Est, reprezentantul Republicii Populare Democrate Coreea, denumirea oficială a Coreei de Nord, a denunțat o „situație actuală, periculoasă (care) este opera Statelor-Unite, care urmăresc să-și desăvârșească ambiția hegemonică prin toate mijloacele prin supraestimarea puterii lor.

Pentru reprezentantul regimului comunist al lui Kim Jong-un, „responsabilitatea revine și forțelor conducătoare ale Republicii Coreea” (Coreea de Sud, n.red.) care caută să impună flagelul unui război nuclear împotriva națiunii (noastre). Seulul ar fi „obsedat de supunerea voluntară în fața Statelor Unite și de confruntarea fratricidă ”, a conchis diplomatul nord-coreean.

Alte stiri din Externe

Ultima oră