„Pare o invazie”: Elon Musk critică sprijinul Berlinului pentru salvarea migranților

30 Sep 2023
„Pare o invazie”: Elon Musk critică sprijinul Berlinului pentru salvarea migranților

Elon Musk a criticat sprijinul Berlinului pentru ONG-urile care salvează migranții în Marea Mediterană. Berlinul spune că „salvarea oamenilor de la înec pe mare este o obligație legală și europeană”, scrie BFMTV

Elon Musk a criticat sprijinul Berlinului pentru ONG-urile care salvează migranții în Marea Mediterană sâmbătă, după ce vineri a împărtășit o postare în care susținea o victorie electorală pentru partidul de extremă dreapta german AfD.

„Este publicul german conștient de acest lucru?”, a scris vineri miliardarul american pe rețeaua sa de socializare de către ONG-urile susținute de Berlin și a concluzionat „să sperăm că AfD va câștiga alegerile”.

Alegerile regionale urmează să aibă loc pe 8 octombrie în Germania, Bavaria (sud) și Hesse (centru).

„Pare o invazie”

„Da, numim asta salvarea de vieți”, i-a răspuns Ministerul german de Externe lui Musk pe X.

„Deci sunteți mândri de asta, de fapt. Interesant. Sincer, mă îndoiesc că majoritatea publicului german susține acest lucru. Ați făcut un sondaj? Cu siguranță este o încălcare a suveranității Italiei faptul că Germania transportă un număr mare imigranți ilegali pe pământ italian? Pare o invazie...”, a adăugat șeful Tesla și al SpaceX.

„Imigrația ilegală trebuie să înceteze, dar sunt complet în favoarea unei extinderi semnificative și a simplificării imigrației legale”, a mai scris Elon Musk pe X.

Salvarea oamenilor de la înec pe mare este o obligație”

Vineri, șefa guvernului italian Giorgia Meloni a avertizat că țara ei nu mai vrea să primească migranții salvați de ONG-urile străine.

Roma acuză Berlinul că finanțează mai multe ONG-uri de ajutorare în Marea Mediterană, dintre care unele operează sub pavilion german. Giorgia Meloni i-a scris cancelarului Olaf Scholz săptămâna aceasta pentru a-și exprima „stupefacția” față de aceste subvenții .

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a apărat joi rolul ONG-urilor care vin în ajutorul migranților care încearcă să intre în Europa prin Italia. „Salvarea oamenilor de la înec pe mare este o obligație legală și europeană”, a subliniat ea.

Primirea refugiaţilor a revenit în centrul dezbaterilor în Germania odată cu forţa puternică a AfD pentru care intenţiile de vot ating recorduri .

La începutul lunii septembrie, Elon Musk a amenințat că va da în judecată Liga Antidefăimării (ADL, care luptă împotriva antisemitismului și rasismului), pe care o acuză de defăimare împotriva rețelei sale de socializare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră