„Oricine îl insultă pe profetul Mahomed trebuie să moară”. Emmanuel Macron, amenințat de liderii Al-Qaida

03 Noi 2020 | scris de Andreea Vasilescu
„Oricine îl insultă pe profetul Mahomed trebuie să moară”. Emmanuel Macron, amenințat de liderii Al-Qaida

Grupul jihadist Al-Qaeda din Maghrebul Islamic (AQIM), a cerut luni, 2 noiembrie, susținătorilor săi să ucidă pe oricine îl insultă pe profetul Mahomed și a amenințat că se va răzbuna pe președintele francez Emmanuel Macron, care a apărat dreptul la caricatură.

„Uciderea celui care îl insultă pe profet este dreptul oricărui musulman”, a scris grupul AQIM într-o declarație, ca reacție la declarațiile președintelui Macron în timpul ceremoniei de omagiu aduse profesorului francez Samuel Paty, decapitat pe 16 octombrie într-un atac islamist.

Macron a afirmat că Franța, în numele libertății de exprimare, nu va renunța la caricaturi, declanșând un val de critici în lumea musulmană, scrie Le Figaro.

Zeci de mii de oameni au demonstrat în ultimele zile împotriva Franței, în mai multe țări musulmane. 50.000 de manifestanți s-au adunat luni în Bangladesh, unii protestatari arzând efigii ale președintelui Macron și steaguri franceze. „Boicotul este o datorie, dar nu este suficient”, a scris AQIM, cerând „răzbunare” și prezentându-l ca „martir” pe tânărul cecen care l-a ucis pe Samuel Paty.

Alte stiri din Externe

Ultima oră