Macron invită artiștii la școală pentru ieșirea din izolare

08 Mai 2020
Macron invită artiștii la școală pentru ieșirea din izolare

Miercuri, 6 mai, Emmanuel Macron a prezentat o serie de măsuri pentru a veni în ajutorul comunității culturale, greu lovită de consecințele izolarii și epidemiei de coronavirus.

Pe lângă crearea unui „an alb” pentru lucrătorii intermitenți din industria divertismentului, președintele a cerut un efort major de mobilizare in toate părțile, în special în școli. Pentru a face acest lucru, el invită artiștii să meargă in școli în această vară.

În formă de „timp extra-curricular”, pentru a-i folosi cuvintele, președintele Republicii le-a cerut „să acorde din timpul lor”. Poate fi o oră, poate două, o săptămână, potrivit lui. Încă nu este clar, dar „vom găsi o modalitate de a le număra”, a spus el.

El continuă: „Avem nevoie de aceast suflu. Acest moment până în iulie este esențial. Apoi va trebui să reinventăm o altă vară, alte forme de tabere de vară. Avem milioane de copii, tineri, adolescenți care nu pot pleca în vacanță. ”

Forma pe care aceste „cursuri“ predate de către artiști ar trebui să o ia încă nu a fost definită în mod clar. Ministrul Culturii, Franck Riester, trebuie să dezvăluie mai detaliat indicațiile guvernului pentru „Planul său de cultură”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră