"Orice muncă merită un salariu" - propunere privind introducerea unui salariu minim în toate țările UE

25 Ian 2017
"Orice muncă merită un salariu" - propunere privind introducerea unui salariu minim în toate țările UE

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, pledează pentru introducerea unui salariu social minim, mai întâi în zona euro, apoi în toate țările Uniunii Europene.

"Orice muncă merită un salariu. Cred că trebuie peste tot în Europa, începând cu zona euro, un salariu social minim. Orice muncă ar fi, trebuie un salariu minim în fiecare țară din UE. Există în Europa un prag al demnității care trebuie respectat", a declarat președintele executivului european, în cursul unei conferințe organizate la Bruxelles cu privire la drepturile sociale ale cetățenilor comunitaro.

"Există în Europa un prag al demnității care trebuie respectat. Acest venit minim nu trebuie să fie același în toate țările noastre. Ar fi aberant să revendici așa ceva. Cu toate acestea să avem în toate legislațiile naționale un salariu social minim și un venit minim garantat îmi pare a fi complementul dimensiunii sociale a Europei", a subliniat Jean-Claude Juncker.

În opinia lui  Jean-Claude Juncker, fost premier și ministru de Finanțe și al Muncii în Luxemburg, acest salariu minim nu ar trebui să meargă "în contrasens cu toate considerațiile care gravitează în jurul competitivității", o modalitate de a raspunde temerilor intreprinderilor mici si mijlocii.

Comisia Europeană intenționează să prezinte în martie propuneri pentru o nouă bază a drepturilor sociale la nivel european.

Alte stiri din Externe

Ultima oră