O femeie de culoare și lesbiană va fi purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden: "Sunt tot ce urăște Trump"

06 Mai 2022
O femeie de culoare și lesbiană va fi purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden: "Sunt tot ce urăște Trump"

Karine Jean-Pierre, o femeie de culoare și lesbiană, va fi viitorul purtător de cuvânt al lui Joe Biden, scrie AFP citata de Le Parisien. „Va fi prima femeie de culoare și deschis LGBTQ+” în această poziție, a postat pe Twitter, la rândul ei, Jen Psaki.

Președintele american Joe Biden a ales-o pe Karine Jean-Pierre drept următorul purtător de cuvânt al Casei Albe, acordând pentru prima dată această poziție extrem de expusă unei femei de culoare și lesbiene. Ea o va înlocui pe Jen Psaki, de care a fost anterior deputat, din 13 mai, potrivit unui comunicat de la Casa Albă în care liderul democrat se declara „mândru” de această numire. Președintele laudă, de asemenea, „experiența, talentul și onestitatea” viitorului său purtător de cuvânt.

„Va fi prima femeie de culoare și deschis LGBTQ+” în această poziție, a postat pe Twitter, la rândul ei, Jen Psaki, care a făcut cunoscută încă de la început că va preda mandatul, adăugând: „Va da voce multora. mulți oameni și le va permite multora să aibă vise mari. »

Potrivit presei americane, purtătoarea de cuvânt Jen Psaki s-ar alătura canalului MSNBC orientat progresist. Pe Twitter, Jen Psaki este plină de laude pentru cel care va prelua de la ea. Este „o colegă excelentă, dar și o mamă și o ființă umană incredibile. În plus, are un mare simț al umorului. »

„Sunt tot ce urăște Trump”
Karine Jean-Pierre, 44 de ani, este prima femeie de culoare care a preluat rolul de „Press Secretary”. Francofonă, partenera unei jurnaliste CNNcu care are o fiică, devine și prima lesbiană care își asumă această funcție teribil de expusă.

Născută în Fort-de-France în Martinica din părinți haitiani care au fugit de dictatura Duvalier, ea a petrecut câțiva ani la Paris, potrivit France 24. Avea 5 ani când părinții ei s-au stabilit în Statele Unite înainte de a emigra acolo. A crescut în Queens, în New York. Tatăl ei era șofer de taxi, iar mama ei îngrijitoare. În Memoriile sale „Moving Forward: A Story of Hope, Hard Work, and the Promise of America” (2019), ea povestește o adolescență dificilă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră