Număr record de români şi de bulgari care muncesc în Marea Britanie

17 Aug 2018
Număr record de români şi de bulgari care muncesc în Marea Britanie

Numărul cetăţenilor români şi bulgari care muncesc în Marea Britanie a crescut ajungând la un nivel record, spre deosebire de o scădere bruscă a numărului angajaţilor proveniţi din alte ţări din Europa de Est, relatează marţi Press Association, preluată de agerpres.ro.

În perioada aprilie-iunie, 391.000 de români şi bulgari munceau în Marea Britanie, ceea ce reprezintă o creştere cu 54.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Această creştere vine în contradicţie cu tendinţa nivelului de ocupare a forţei de muncă de către cetăţeni din alte state membre ale UE. Astfel, numărul persoanelor care lucrează în Regatul Unit provenite din alte opt ţări din Europa de Est care au aderat la UE în 2004 a înregistrat cea mai mare scădere anuală.

În perioada aprilie-iunie 2018, în Marea Britanie munceau 880.000 de cetăţeni din Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia. Numărul acestora a scăzut cu 117.000 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor oficiale, în perioada aprilie-iunie 2018 un număr de 1,27 milioane de cetăţeni din afara Uniunii Europene au muncit în Marea Britanie, cu 74.000 mai mult decât în urmă cu un an

Alte stiri din Externe

Ultima oră