"Nu pot să cred că am luptat pentru acest rahat" a spus un veteran din Marina SUA dupa ce instituția a folosit o drag queen ca ambasador

07 Mai 2023
"Nu pot să cred că am luptat pentru acest rahat" a spus un veteran din Marina SUA dupa ce instituția a folosit o drag queen ca ambasador

Un fost soldat din departamentul de elită Navy SEAL al Marinei americane care a făcut parte din echipa care l-a ucis pe Osama bin Laden a criticat instituția pentru că a invitat o drag queen să devină ambasador, scrie Newsweek

Joshua Kelley, care poartă numele de scenă Harpy Daniels, a devenit anul trecut un „ambasador digital” al Marinei și a susținut spectacole de drag queen pentru colegii din Marina.

Deși rolul de ambasador al lui Kelley s-a încheiat în aprilie, acesta a ieșit din nou la lumină pe rețelele de socializare în ultimele zile. Acest lucru l-a determinat pe Robert J. O'Neill – care a susținut că el a fost soldatul SEAL care l-a împușcat pe bin Laden, deși acest lucru este contestat – să scrie pe twitter miercuri : „Nu pot să cred că am luptat pentru acest rahat"

Conversația pe rețelele sociale despre Harpy Daniels face parte dintr-o dezbatere mai amplă despre show-urile drag și exprimarea LGBTQ+.

Disputa vine pe fondul unor eforturi la nivel național din partea conservatorilor de a restrânge drepturile LGBTQ+  vizând persoanele trans, precum și persoanele drag queen. Republicanii spun că aceste legi sunt necesare pentru a proteja copiii, dar opozanții susțin că creează un mediu ostil pentru americanii LGBTQ+ și le încalcă drepturile.

Un purtător de cuvânt al Marinei SUA a declarat pentru Daily Caller că inițiativa a fost o încercare de „explorare a mediului digital pentru a ajunge la o gamă largă de potențiali candidați” și că s-a încheiat în aprilie. Se pare că au fost aleși cinci membri activi, inclusiv Kelley, și nu au primit compensații pentru munca lor.

În timp ce mulți s-au declarat în opoziție cu oferta Marinei de a prezenta gama mai largă de candidați din care doresc să recruteze, unii au apărat decizia.

„Bine. Marina SUA folosește acum un marinar înrolat Drag Queen ca recrutor. Am terminat. China ne va distruge”, a scris O'Neill pe Twitter

Când a fost rugat să comenteze, un purtător de cuvânt al Marinei SUA a declarat pentru Newsweek :

„Marina este mândră de și este alături de orice persoană care este dispusă să depună jurământul de a-și pune viața în pericol în apărarea acestei națiuni. „La fel ca țara pe care o deservim, marina noastră este mai puternică atunci când ne bazăm pe diversele noastre resurse, abilități, capacități și talente. Rămânem angajați într-un mediu incluziv.”

Kelley, care s-a alăturat Marinei în 2016, a vorbit despre interpretarea sa de "drag queen" pentru a ridica moralul colegilor marinari într-un interviu din 2018. În 2022, Kelley a fost una dintre cele cinci persoane alese ca ambasadori digitali.

„Diversitatea și acceptarea din partea tuturor celor de la comandă îmi permit să mă simt confortabil cu mine într-un cadru profesional”, a spus Kelley în 2020.„Să cresc gay nu a fost ușor, dar a avea ocazia să arăt lumii cine sunt a inspirat mulți oameni să fie ei înșiși și să arate că există o comunitate care îi va accepta așa cum sunt. Acest lucru mă face să merg înainte și să fac ceea ce îmi place să fac astăzi, și asta înseamnă să fiu Harpy Daniels” a mai spus el

Jim Banks, un republican din Indiana, a postat pe Twitter că „Recrutarea lui Biden la Departamentul Apărării] este la fel de bună ca marketingul lui Bud Light”.

Armata SUA nu a acceptat cu ușurință drepturile LGBTQ+. Un raport al Departamentului de Apărare din 2016 a constatat că 22,8% din personalul LGBTQ+ din serviciul activ s-a confruntat cu hărțuirea sexuală, comparativ cu 6,2% dintre cei care nu s-au identificat drept LGBTQ+.

Alte stiri din Externe

Ultima oră