Nouă membri ai familiei Biden ar fi obținut bani din străinatate, spune comisia Congresului

11 Mai 2023
Nouă membri ai familiei Biden ar fi obținut bani din străinatate, spune comisia Congresului

 Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Camerei, James Comer, a identificat miercuri nouă membri ai familiei președintelui Biden care ar fi primit venituri din străinătate, scrie New York Post

„Din moment ce ai întrebat, o să-ți spun”, a spus republicanul Comer într-o sală plină cu reporteri la Capitoliu, după ce a prezentat noi dovezi bancare care arată că Hunter Biden a primit 1 milion de dolari de la un om de afaceri român , în timp ce tatal lui era vicepreședinte.

„Fiul lui Joe Biden [Hunter], fratele lui Joe Biden [James], soția fratelui lui Joe Biden [Sara], iubita lui Hunter Biden sau văduva lui Beau Biden [Hallie], totuși, vrei să scrii asta, fosta soție a lui Hunter Biden [Kathleen Buhle], actuala soție a lui Hunter Biden [Melissa Cohen] și trei copii ai fiului președintelui și ai fratelui președintelui”, a spus Comer.

Președintele părea să indice că doar unul dintre nepoții lui Biden și doi dintre copiii fratelui său au primit fondurile străine.

„Vorbim despre nepot”, a spus Comer la conferința de presă. „Este ciudat, pentru majoritatea oamenilor care muncesc din greu în fiecare zi, nepotul nu primește un ban de la un cetățean străin.” 

James Biden are trei copii, inclusiv fiica Caroline, care a pledat vinovată în 2018 pentru că a făcut acumulat peste 100.000 de dolari  pe un card de credit furat.

E-mailurile de pe laptopul abandonat al lui Hunter arată că Caroline a refuzat un loc de muncă platit cu 85.000 de dolari care i-ar fi permis să-și execute perioada de probă lângă verișoara ei din California.

Frații lui Caroline sunt James Biden Jr. și Nicholas Biden.

Celălalt frate al președintelui, Frank Biden, are doi copii, dar Comer nu l-a menționat și nu este clar de ce fiicele lui Frank, care se pare că lucrează pentru NBC și ca asistent medical, ar fi implicate.

Un consilier al Comer a declarat pentru New York Post că este posibil ca alte rude ale lui Biden să fi primit bani străini. 

Evidențele bancare arată că 80.000 de dolari transferați de la omul de afaceri român Gabriel Popoviciu din 2015 până în 2017 au mers în conturi identificate doar cu numele „Biden”, de exemplu – și o notă din martie a comitetului a indicat 70.000 de dolari de la compania chineză CEFC China Energy.

Hunter Biden și primul frate James Biden au fost cunoscuți de ani de zile pentru că au obținut milioane de la națiuni precum China, Mexic, România, Rusia și Ucraina - dar implicarea altor membri ai familiei a fost abia mai recent susținută de Comer.

Comitetul de Supraveghere a prezentat un memoriu în care spune că Hallie Biden pare să fi primit 10.000 de dolari la începutul lui 2017 de la Popoviciu – înainte de a primi alți 25.000 de dolari mai târziu în acel an, ca parte a parteneriatului dintre Hunter și James Biden cu CEFC China Energy.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră