NewYorkTimes: Războiul din Ucraina devine complicat, iar America nu este pregătită

21 Mai 2022
NewYorkTimes: Războiul din Ucraina devine complicat, iar America nu este pregătită

Statele Unite și NATO au demonstrat că vor sprijini lupta ucraineană prin orice mijloace dar, pe măsură ce războiul continuă, Biden ar trebui să explice președintelui  Zelensky și poporului său că există o limită pentru cât de departe vor merge Statele Unite și NATO pentru a se confrunta cu Rusia și limite pentru armele, banii și sprijinul politic pe care îl poate primi, scrie un editorial din NewYorkTimes.

Senatul american a adoptat joi un pachet de ajutoare de urgență de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar cu un grup mic de republicani izolaționiști care critică cu voce tare cheltuielile și războiul intră într-o fază nouă și complicată, sprijinul bipartizan continuu nu este garantat.

Avril Haines, directorul de informații naționale, a avertizat recent Comisia pentru serviciile armate a Senatului că următoarele câteva luni ar putea fi volatile. Conflictul dintre Ucraina și Rusia ar putea avea „o traiectorie mai imprevizibilă și cu potențială escaladare”, a spus ea, cu probabilitatea crescută ca Rusia să amenințe că folosește arme nucleare.

Acestea sunt costuri extraordinare și pericole grave și totuși există multe întrebări la care președintele Biden trebuie să răspundă publicului american cu privire la implicarea continuă a Statelor Unite în acest conflict.

În martie, acest consiliu a susținut că mesajul din partea Statelor Unite și a aliaților săi către ucraineni și ruși deopotrivă trebuie să fie: indiferent de cât timp va dura, Ucraina va fi liberă. Ucraina merită sprijin împotriva agresiunii neprovocate a Rusiei, iar Statele Unite trebuie să-și conducă aliații NATO pentru a-i demonstra lui Vladimir Putin că alianța atlantică este dispusă și capabilă să reziste ambițiilor sale revanșarde.

Alte stiri din Externe

Ultima oră