Musk declară New York Times „firmă de lobby pentru extrema stângă” după ce ziarul a ignorat dezvăluirile Twitter

04 Dec 2022
Musk declară New York Times „firmă de lobby pentru extrema stângă” după ce ziarul a ignorat dezvăluirile Twitter

Fondatorul Outback, Clay Travis, a acuzat ziarul că nu a scris nici „un singur articol” despre dezvăluirile Twitter cu privire la laptopul lui Hunter Biden sâmbătă dimineață, scrie FoxNews.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a numit The New York Times o „firmă de lobby pentru politicienii de extremă stângă” sâmbătă.

Cel mai bogat om din lume și-a făcut comentariile sâmbătă pe Twitter, ca răspuns la afirmația că postul de știri nu a publicat niciun articol despre dezvăluirea „Dosarelor Twitter” după ce au apărut informațiile.

Vineri seara, jurnalistul Substack Matt Taibbi – cu conținut aparent furnizat lui de la Musk – a dezvăluit pe Twitter o serie de documente și e-mailuri care dezvăluie comunicările interne ale personalului Twitter care dezbateau dacă să cenzureze povestea laptopului Hunter Biden de la New York Post pe platforma lor înaintea alegerilor prezidențiale din 2020, ceea ce au făcut în cele din urmă. 

Mai multe e-mailuri au dezvăluit că personalul Twitter s-a implicat într-o cenzură de urgență a articolelor despre Hunter Biden, chiar dacă directorii erau în mod clar îngrijorați de acest lucru. Un e-mail a dezvăluit că Yoel Roth, șeful Global al Încrederii și Siguranței pe Twitter, a recunoscut fragilitatea motivelor pentru care au cenzurat știrea, dar el încurajat acțiunea citând „lecțiile din 2016”.

Alte documente postate de Taibbi  dezvăluiau „că personalul Twitter avea canale deschise cu terți puternici, inclusiv membri ai ambelor partide politice, astfel încât să poată semnala tweet-urile pe care le considerau problematice și să le „trateze”.

Taibbi a susținut că, din cauza faptului ca majoritatea personalului Twitter avea opinii de stânga, cererile de cenzurare provenite de la democrați au fost îndeplinite mai ușor. 

Potrivit Alex Christy de la Centrul de Cercetare Media, toate cele trei rețele de știri majore – ABC, CBS și NBC – au ignorat povestea vineri seară.

Fondatorul Outkick.com, Clay Travis, a subliniat, de asemenea, că site-ul The New York Times nu a vorbit despre „Dosarele Twitter” după ce acestea au apărut public. Travis a scris pe Twitter:

„Nu există niciun articol despre Elon Musk sau despre Twitter în aplicația New York Times în această dimineață”. 

Tweetul lui Travis a atras atenția lui Elon Musk, care a condamnat rapid ziarul scriind:

„Aceasta se datorează faptului că The New York Times a devenit o firmă de lobby neînregistrată pentru politicienii de extremă stângă”.

Este a doua oară când Elon Musk critică New York Times în ultimele zile. Vineri, miliardarul și CEO-ul Tesla a criticat un articol din New York Times, intitulat „Discursul de ură al lui Rise Speech pe Twitter este fără precedent, constată cercetătorii”.

Musk a răspuns cu două cuvinte, postând pe Twitter: „ Complet fals ” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră