MOMENTUL PRĂBUŞIRII avionului decolat de la Moscova a fost surprins de o cameră de supraveghere (VIDEO)

12 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
MOMENTUL PRĂBUŞIRII avionului decolat de la Moscova a fost surprins de o cameră de supraveghere (VIDEO) Galerie foto (5)

O cameră de supraveghere privată a surprins prăbuşirea avionului An-148, care decolase duminică de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, cu destinaţia Orsk, dar s-a prăbuşit în apropierea capitalei ruse, la câteva minute după decolare, relatează Sputnik France.

Un număr de 71 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii aviatice. Înregistrarea video a fost realizată de camera de supraveghere instalată pe o locuinţă privată, iar acum circulă pe Internet.

La distanţă mare, în fundal, se pot surprinde în această înregistrare consecinţele exploziei. Faptul că avionul a luat foc şi a fost distrus după coliziunea cu solul a fost confirmat de primele rezultate ale anchetei.

 

De altfel, şi starea rămăşiţelor avionului şi urmele lăsate la sol arată că avionul a percutat terenul îngheţat cu rezervoarele pline de carburanţi.  Avionul a explodat la contactul cu solul, nu în aer, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Un aparat al companiei Saratov, care făcea legătura dintre Moscova şi oraşul Orsk, din regiunea Orenburg, a dispărut de pe ecranele radarelor la câteva minute după decolarea de pe aeroportul Moscova-Domodedovo. 

Nici cu echipajul de la bord nu s-a putut stabili vreo legătură, a precizat Agenţia Federală rusă de Transport Aerian (Rosaviatsia).

Ulterior, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că avionul s-a prăbuşit în regiunea Ramenskoie, în apropierea satului Stepanovskoie.

Cel puţin 200 de fragmente umane ale victimelor accidentului aviatic au fost recuperate până în prezent de la locul tragediei, a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

A fost deschisă o anchetă pentru încălcarea regulilor securităţii zborului. Pentru moment, ancheta nu îndepărtează nicio versiune pentru a explica motivele acestei tragedii aviatice.

 

Daily Mail scrie că o serie de experţi ar fi declarat că accidentul ar fi putut fi cauzat de o defecţiune a sistemului de degivrare a avionului, ceea ce ar fi dus la acumularea de gheaţă în motor. Dar alţii au declarat că nu se poate exclude pentru moment o cauză teroristă pentru acest incdent aviatic. Ei se tem că la bord s-a petrecut "ceva extraordinar", căci echipajul nu a semnalat nicio situaţie de urgenţă.

Investigatorii ruşi au declarat luni dimineaţă că au găsit şi a doua cutie neagră a aparatului, după ce prima fusese găsită duminică după-amiază. Verificarea acestora ar putea aduce explicaţii pentru această prăbuşire. 

Din partea echipajului nu a existat semnal de alarmă, dar unii experţi cred că este posibil ca pilotul să fi îndepărtat aparatul de sate, în cadrul unei tentative disperate de a ateriza de urgenţă. Comitetul de anchetă verifică trei versiuni ale cauzelor accidentului: condiţii meteo, factor uman şi starea tehnică a avionului. Aparatul avea o vechime de 7 ani.

Luni dimineaţă s-a anunţat că printre cei decedaţi se află şi Daria Tolmasova, în vârstă de 22 de ani, logodnica renumitului hocheist Serghei Ilin.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră