Cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata de către autoritățile de la Chișinău

30 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata de către autoritățile de la Chișinău

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni seara ”persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău. Aceste informaţii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum şi de ambasadorul rus din Republica Moldova, scrie Deschide.md.

Într-un mesaj pe Facebook, președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a condamnat gestul "revoltător" al Guvernului, considerând că este o comandă venită din partea țărilor occidentale. Moscova amenință că va răspunde cu aceeași monedă.

Expulzarea diplomaților urși din Republica Moldova este o lovitură aplicată forțelor conduse de Igor Dodon în Moldova, care pledează pentru o normalizare a relațiilor bilaterale cu Federția Rusă, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Grigori Karasin, citat de agenția Interfax. Oficialul rus a menționat că va urma un răspuns dur din partea Moscovei.

„Evident, va urma un răspuns dur. Însă la forma și caracterul acestui răspuns noi încă vom chibzui”, a menționat diplomatul, potrivit Deschide.md.

Printre diplomaţii ruşu vizaţi de expulzare se numără şi consilierul ataşatului militar al Federaţiei Ruse de la Chişinău, Igor Dovbnea. Acest a din urmă figurează în dosarul de trădare intentat dostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu, precizează digi24.ro. Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi „personae non gratae” în Republica Moldova.

Jurnaliştii Interfax au precizat că cei cinci diplomaţi au fost informaţi că trebuie să părăsească imediat Republica Moldova.

Alte stiri din Externe

Ultima oră