Mbappe: "E o urgență să mergem la vot după rezultatele catastrofale” din primul tur: "nu putem lăsa țara noastră în mâinile acestor oameni"

04 Iul 2024
Mbappe: "E o urgență să mergem la vot după rezultatele catastrofale” din primul tur: "nu putem lăsa țara noastră în mâinile acestor oameni"

Întrebat despre turul doi al alegerilor legislative din ajunul sfertului de finală la Euro 2024 împotriva Portugaliei, Kylian Mbappé a estimat că „nu putem lăsa țara noastră în mâinile acestor oameni” , fără a menționa în mod explicit posibilitatea unei victorii pentru partidul lui Marine le Pen, scrie Le Monde.

Căpitanul echipei franceze de fotbal a adăugat că „crede că, mai mult ca niciodată, trebuie să mergem la vot . Aici este o urgentă reală, am văzut rezultatele, este catastrofal. Sperăm cu adevărat că toată lumea se va mobiliza să voteze, și să voteze pentru partea corectă ”, fără, încă o dată, a cita partidul de extremă dreapta.

Jules Koundé, fundașul "les Bleus", a cerut luni la un vot explicit împotriva Rassemblement National, în urma victoriei împotriva Belgiei: „Am fost dezamăgit să văd direcția pe care o ia țara noastră cu un mare sprijin pentru un partid care este împotriva valorilor. al conviețuirii, al respectului, care dorește să-i dezbine pe francezi (…) . Este important să blocăm Rassemblement national, care nu este un partid care va aduce mai multă libertate, mai multă conviețuire. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră